Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Šneci po burgundsku

Popis receptu: 
Lahodná francouzská pochoutka
Autor: Ilona Šíchová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Na vývar: 24 šneků 2 litry vody 3dcl bílého vína řapíkatý celer 2 mrkve 1 cibule 3 stroužky česneku směs zelených bylinek (petržel, pažitka, rozmarýn, tymián, libeček aj.) sůl, pepř Na zapečení: vyčištěné ulity uvaření šneci ve vývaru hrubá mořská sůl (odolná proti spékání) máslo petrželka, česnek, sůl

Příprava jídla

1. Šneky povaříme asi 10 minut ve vroucí osolené vodě. Poté necháme vychladnout a vyndáme je z ulit. 2. Do vody nandáme všechny suroviny na silný vývar do kterého šneky vložíme a vaříme přibližně 1-2 hodiny do změknutí šneků. 3. Mezitím si vypereme ulity a povaříme je asi 10 minut ve vroucí osolené vodě. 4. Připravíme si bylinkové máslo na uzavření šneků v ulitách: máslo utřeme s česnekem, solí a petrželkou. 5. Plech nebo pekáček vysypeme hrubozrnou solí (musíme vytvořit vrstvu) a do každé z ulit dáme kousek másla, uvařeného šneka a uzavřeme bylinkovým máslem. 6. Zapečeme v troubě na 180 stupňů asi 15 - 20 minut. Podáváme s bílím pečivem.
REKLAMA

Přidat komentář