0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šneci po burgundsku

Šneci po burgundsku

Hodnocení receptu
2 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2843 kcal
Bílkoviny 405 g
Sacharidy 146 g
Tuky 24 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na vývar
šneci 24 ks
voda 2 l
víno bílé 3
řapíkatý celer
mrkev 2 ks
cibule 1 ks
česnek 3
bylinky
petržel, pažitka, rozmarýn, tymián, libeček aj.
sůl
pepř
Na zapečení
šnečí ulity vyčištěné
šneci uvaření ve vývaru
sůl mořská
odolná proti spékání
máslo
petrželka
česnek
sůl

1. Šneky povaříme asi 10 minut ve vroucí osolené vodě. Poté necháme vychladnout a vyndáme je z ulit. 2. Do vody nandáme všechny suroviny na silný vývar do kterého šneky vložíme a vaříme přibližně 1-2 hodiny do změknutí šneků. 3. Mezitím si vypereme ulity a povaříme je asi 10 minut ve vroucí osolené vodě. 4. Připravíme si bylinkové máslo na uzavření šneků v ulitách: máslo utřeme s česnekem, solí a petrželkou. 5. Plech nebo pekáček vysypeme hrubozrnou solí (musíme vytvořit vrstvu) a do každé z ulit dáme kousek másla, uvařeného šneka a uzavřeme bylinkovým máslem. 6. Zapečeme v troubě na 180 stupňů asi 15 - 20 minut. Podáváme s bílím pečivem.

Autor: ilinoa

Obchod Apetit