0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Masové kuličky v bleskové omáčce

Masové kuličky v bleskové omáčce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Masové kuličky v bleskové omáčce

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Na 2 obědy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 746 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 116 g
Tuky 15 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální oběd s sebou do práce, který v mžiku připravíte předem.

Suroviny

brambory 2 ks
oloupané, pokrájené
olivový olej 1 PL
250 g
masové kuličky hotové
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
nasekaný
rozmarýn 1 PL
čerstvý, sekaný
rajčatová passata - pyré 500 g
mražený hrášek 200 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
parmazán
hobliny na podávání

1 Brambory vařte v osolené vodě asi 10 minut doměkka. Mezitím v hlubší pánvi na oleji asi 5 minut opékejte masové kuličky do zlatohněda. Vyjměte je a nechte okapat na papírové utěrce. Do pánve dejte cibuli, česnek a rozmarýn a asi 5 minut zvolna opékejte.

2 Přilijte rajčatové pyré, přiveďte k varu a vložte zpět masové kuličky. Nechte bublat dalších 5 minut. Potom přidejte hrášek i scezené brambory, osolte, opepřete a vařte ještě minutu. V práci ohřejte, doplňte parmazánem a křupavým chlebem.

NĚCO NAVÍC: Kuličky vytvarujte z vymačkaných chlazených čerstvých klobás.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit