Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masové kuličky v bleskové omáčce
Masové kuličky v bleskové omáčce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Masové kuličky v bleskové omáčce

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Na 2 obědy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 746 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 116 g
Tuky 15 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální oběd s sebou do práce, který v mžiku připravíte předem.

Suroviny

oloupané, pokrájené
olivový olej 1 PL
250 g
masové kuličky hotové
nadrobno
česnek 2 stroužky
nasekaný
rozmarýn 1 PL
čerstvý, sekaný
rajčatová passata - pyré 500 g
mražený hrášek 200 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
hobliny na podávání

Postup

1

Brambory vařte v osolené vodě asi 10 minut doměkka. Mezitím v hlubší pánvi na oleji asi 5 minut opékejte masové kuličky do zlatohněda. Vyjměte je a nechte okapat na papírové utěrce. Do pánve dejte cibuli, česnek a rozmarýn a asi 5 minut zvolna opékejte.

2

Přilijte rajčatové pyré, přiveďte k varu a vložte zpět masové kuličky. Nechte bublat dalších 5 minut. Potom přidejte hrášek i scezené brambory, osolte, opepřete a vařte ještě minutu. V práci ohřejte, doplňte parmazánem a křupavým chlebem.

NĚCO NAVÍC: Kuličky vytvarujte z vymačkaných chlazených čerstvých klobás.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín