0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Masové kuličky v bleskové omáčce

Masové kuličky v bleskové omáčce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Masové kuličky v bleskové omáčce

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Na 2 obědy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 746 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 116 g
Tuky 15 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální oběd s sebou do práce, který v mžiku připravíte předem.

Suroviny

brambory 2 ks
oloupané, pokrájené
olivový olej 1 PL
250 g
masové kuličky hotové
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
nasekaný
rozmarýn 1 PL
čerstvý, sekaný
rajčatová passata - pyré 500 g
mražený hrášek 200 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
hobliny na podávání

1 Brambory vařte v osolené vodě asi 10 minut doměkka. Mezitím v hlubší pánvi na oleji asi 5 minut opékejte masové kuličky do zlatohněda. Vyjměte je a nechte okapat na papírové utěrce. Do pánve dejte cibuli, česnek a rozmarýn a asi 5 minut zvolna opékejte.

2 Přilijte rajčatové pyré, přiveďte k varu a vložte zpět masové kuličky. Nechte bublat dalších 5 minut. Potom přidejte hrášek i scezené brambory, osolte, opepřete a vařte ještě minutu. V práci ohřejte, doplňte parmazánem a křupavým chlebem.

NĚCO NAVÍC: Kuličky vytvarujte z vymačkaných chlazených čerstvých klobás.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč