Recepty se šneky
Šneci, v kulinářském světě často označováni jako „escargot“ jsou oblíbenou delikatesou v mnoha částech světa, zejména však ve Francii. Šneci mají jemnou, ořechovou chuť a masitou ale měkkou texturu. Obvykle se připravují vařením nebo dušením a často se podávají na másle s česnekem a bylinkami.
- Pokud se chystáte šneky připravovat doma, je důležité je před vařením důkladně vyčistit, protože mohou obsahovat nečistoty.
- Z výživového hlediska jsou šneci bohatým zdrojem bílkovin a obsahují mnoho důležitých minerálů, včetně železa, zinku a hořčíku.
- Rovněž poskytují určité množství vitamínů skupiny B, zejména B12
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 140 stran
- Aktuální číslo 7/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
-