Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Čínské knedlíčky plněné vepřovým a krevetami a vařené v páře

Čínské knedlíčky plněné vepřovým a krevetami a vařené v páře

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do hodiny 36 knedlíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10406 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 2397 g
Tuky 25 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Rýžový papír, do něhož zabalíte náplň, dostanete v supermarketech a u vietnamských prodejců. Před použitím placky namočte do horké vody a pak nakrájejte na čtverce o hraně asi devět centimetrů.

Suroviny

hovězí maso mleté 180 g
nebo sekané libové maso
krevety 80 g
mražené nebo konzervované bez krunýřků, jemně nasekané
jarní cibulka 2 ks
nasekané nadrobno
česnek 2 stroužky
rozdrcené
zázvor (čerstvý) 2 ČL
strouhaný čerstvý nebo 0,25 lžičky mletého
2 PL
ústřicová omáčka v supermarketu - orientální speciality
sezamový olej 1 ČL
sůl
pepř
rýžový papír 36
salát
nebo čínské zelí, případně kolo pečícího papíru na vyložení košíčku
Na omáčku k namáčení
sójová omáčka 2 PL
víno červené 2 PL
suché
zázvor (čerstvý) 2 ČL
strouhaný čerstvý, nebo čtvrt lžičky sušeného
jarní cibulka
jemně nakrájená na ozdobu
1. V misce promíchejte mleté maso, krevety, jarní cibulku, česnek, zázvor, ústřicovou omáčku, olej, sůl a pepř.

2. Na každý čtvereček rýžového papíru položte lžičku náplně, okraje navlhčete štětečkem a vodou a zmáčkněte je k sobě tak, aby vznikl jakýsi balíček. Knedlíčky nepřeplňujte, vařením náplň trochu nabude na objemu.

3. Přísady na omáčku smíchejte v misce. Ve větším kastrolu nebo vysoké pánvi uveďte do varu vodu a bambusový pařáček vyložte salátovými listy. Naskládejte do něj knedlíčky, ale nepřeplňujte ho, raději si je rozdělte na víc várek.

4. Košíček postavte do hrnce s vodou, přikryjte a vařte v páře asi pět minut. Pak balíčky vyjměte pomocí kleští a celý postup zopakujte s těmi zbývajícími. Podávejte posypané jarní cibulkou a s omáčkou k namáčení.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.3/06, str.26

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit