Rýžový papír, do něhož zabalíte náplň, dostanete v supermarketech a u vietnamských prodejců. Před použitím placky namočte do horké vody a pak nakrájejte na čtverce o hraně asi devět centimetrů.
Suroviny
Postup
V misce promíchejte mleté maso, krevety, jarní cibulku, česnek, zázvor, ústřicovou omáčku, olej, sůl a pepř.
Na každý čtvereček rýžového papíru položte lžičku náplně, okraje navlhčete štětečkem a vodou a zmáčkněte je k sobě tak, aby vznikl jakýsi balíček. Knedlíčky nepřeplňujte, vařením náplň trochu nabude na objemu.
Přísady na omáčku smíchejte v misce. Ve větším kastrolu nebo vysoké pánvi uveďte do varu vodu a bambusový pařáček vyložte salátovými listy. Naskládejte do něj knedlíčky, ale nepřeplňujte ho, raději si je rozdělte na víc várek.
Košíček postavte do hrnce s vodou, přikryjte a vařte v páře asi pět minut. Pak balíčky vyjměte pomocí kleští a celý postup zopakujte s těmi zbývajícími. Podávejte posypané jarní cibulkou a s omáčkou k namáčení.
Komentáře