Čínské knedlíčky plněné vepřovým a krevetami a vařené v páře

Čínské knedlíčky plněné vepřovým a krevetami a vařené v páře

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do hodiny 36

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10406 kcal
Bílkoviny 132 g
Cukr 2397 g
Tuky 25 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Rýžový papír, do něhož zabalíte náplň, dostanete v supermarketech a u vietnamských prodejců. Před použitím placky namočte do horké vody a pak nakrájejte na čtverce o hraně asi devět centimetrů.

Suroviny

hovězí maso mleté 180 g
nebo sekané libové maso
krevety 80 g
mražené nebo konzervované bez krunýřků, jemně nasekané
jarní cibulka 2 ks
nasekané nadrobno
česnek 2 stroužky
rozdrcené
zázvor (čerstvý) 2 ČL
strouhaný čerstvý nebo 0,25 lžičky mletého
2 PL
ústřicová omáčka v supermarketu - orientální speciality
sezamový olej 1 ČL
sůl
pepř
rýžový papír 36
salát
nebo čínské zelí, případně kolo pečícího papíru na vyložení košíčku
Na omáčku k namáčení
sójová omáčka 2 PL
víno červené 2 PL
suché
zázvor (čerstvý) 2 ČL
strouhaný čerstvý, nebo čtvrt lžičky sušeného
jarní cibulka
jemně nakrájená na ozdobu
1. V misce promíchejte mleté maso, krevety, jarní cibulku, česnek, zázvor, ústřicovou omáčku, olej, sůl a pepř.

2. Na každý čtvereček rýžového papíru položte lžičku náplně, okraje navlhčete štětečkem a vodou a zmáčkněte je k sobě tak, aby vznikl jakýsi balíček. Knedlíčky nepřeplňujte, vařením náplň trochu nabude na objemu.

3. Přísady na omáčku smíchejte v misce. Ve větším kastrolu nebo vysoké pánvi uveďte do varu vodu a bambusový pařáček vyložte salátovými listy. Naskládejte do něj knedlíčky, ale nepřeplňujte ho, raději si je rozdělte na víc várek.

4. Košíček postavte do hrnce s vodou, přikryjte a vařte v páře asi pět minut. Pak balíčky vyjměte pomocí kleští a celý postup zopakujte s těmi zbývajícími. Podávejte posypané jarní cibulkou a s omáčkou k namáčení.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit