Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čínské knedlíčky v páře s vepřovým a krevetami

Čínské knedlíčky v páře s vepřovým a krevetami

4.1/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny 36 knedlíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10406 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 2397 g
Tuky 25 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rýžový papír, do něhož zabalíte náplň, dostanete v supermarketech a u vietnamských prodejců. Před použitím placky namočte do horké vody a pak nakrájejte na čtverce o hraně asi devět centimetrů.

Suroviny

nebo sekané libové maso
krevety 80 g
mražené nebo konzervované bez krunýřků, jemně nasekané
jarní cibulka 2 ks
nasekané nadrobno
česnek 2 stroužky
rozdrcené
zázvor (čerstvý) 2 ČL
strouhaný čerstvý nebo 0,25 lžičky mletého
2 PL
ústřicová omáčka v supermarketu - orientální speciality
sezamový olej 1 ČL
sůl
pepř
salát
nebo čínské zelí, případně kolo pečícího papíru na vyložení košíčku
Na omáčku k namáčení
sójová omáčka 2 PL
suché
zázvor (čerstvý) 2 ČL
strouhaný čerstvý, nebo čtvrt lžičky sušeného
jarní cibulka
jemně nakrájená na ozdobu

Postup

1

V misce promíchejte mleté maso, krevety, jarní cibulku, česnek, zázvor, ústřicovou omáčku, olej, sůl a pepř.

2

Na každý čtvereček rýžového papíru položte lžičku náplně, okraje navlhčete štětečkem a vodou a zmáčkněte je k sobě tak, aby vznikl jakýsi balíček. Knedlíčky nepřeplňujte, vařením náplň trochu nabude na objemu.

3

Přísady na omáčku smíchejte v misce. Ve větším kastrolu nebo vysoké pánvi uveďte do varu vodu a bambusový pařáček vyložte salátovými listy. Naskládejte do něj knedlíčky, ale nepřeplňujte ho, raději si je rozdělte na víc várek.

4

Košíček postavte do hrnce s vodou, přikryjte a vařte v páře asi pět minut. Pak balíčky vyjměte pomocí kleští a celý postup zopakujte s těmi zbývajícími. Podávejte posypané jarní cibulkou a s omáčkou k namáčení.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

04.09.2007 18:05
Recept se nachází v č.3/06, str.26

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...