0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čínské knedlíčky v páře s vepřovým a krevetami

Čínské knedlíčky v páře s vepřovým a krevetami

4.2 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny 36 knedlíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10406 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 2397 g
Tuky 25 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rýžový papír, do něhož zabalíte náplň, dostanete v supermarketech a u vietnamských prodejců. Před použitím placky namočte do horké vody a pak nakrájejte na čtverce o hraně asi devět centimetrů.

Suroviny

hovězí maso mleté 180 g
nebo sekané libové maso
krevety 80 g
mražené nebo konzervované bez krunýřků, jemně nasekané
jarní cibulka 2 ks
nasekané nadrobno
česnek 2 stroužky
rozdrcené
zázvor (čerstvý) 2 ČL
strouhaný čerstvý nebo 0,25 lžičky mletého
2 PL
ústřicová omáčka v supermarketu - orientální speciality
sezamový olej 1 ČL
sůl
pepř
rýžový papír 36
salát
nebo čínské zelí, případně kolo pečícího papíru na vyložení košíčku
Na omáčku k namáčení
sójová omáčka 2 PL
víno červené 2 PL
suché
zázvor (čerstvý) 2 ČL
strouhaný čerstvý, nebo čtvrt lžičky sušeného
jarní cibulka
jemně nakrájená na ozdobu

Postup

1

V misce promíchejte mleté maso, krevety, jarní cibulku, česnek, zázvor, ústřicovou omáčku, olej, sůl a pepř.

2

Na každý čtvereček rýžového papíru položte lžičku náplně, okraje navlhčete štětečkem a vodou a zmáčkněte je k sobě tak, aby vznikl jakýsi balíček. Knedlíčky nepřeplňujte, vařením náplň trochu nabude na objemu.

3

Přísady na omáčku smíchejte v misce. Ve větším kastrolu nebo vysoké pánvi uveďte do varu vodu a bambusový pařáček vyložte salátovými listy. Naskládejte do něj knedlíčky, ale nepřeplňujte ho, raději si je rozdělte na víc várek.

4

Košíček postavte do hrnce s vodou, přikryjte a vařte v páře asi pět minut. Pak balíčky vyjměte pomocí kleští a celý postup zopakujte s těmi zbývajícími. Podávejte posypané jarní cibulkou a s omáčkou k namáčení.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč