Hovězí keftedes

Hovězí keftedes

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1108 kcal
Bílkoviny 123 g
Cukr 22 g
Tuky 53 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Oblíbené masové kuličky můžete opéct napíchané na špízu na mřížce grilu nebo vyskládané na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě. Stačí je doplnit tzatziki, pitou a salátem a rázem se i na balkoně budete cítit jako na Korfu či Santorini... 

Suroviny

5 plátků
toastový chléb kůrka odříznutá a střídka natrhaná nahrubo
mléko 60 ml
hovězí maso 500 g
mleté
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
vejce 1 ks
zlehce prošlehané
petrželka 3 PL
nasekaná
máta 2 PL
nasekaná
česnek 2 stroužky
drcený
oregano 2 ČL
sušené
skořice špetka
mletá
sůl mořská
chléb pita, tzatziki a salátek k podávání

1 Toustový chléb pokropte mlékem a odložte na 3 minuty, aby se tekutina vsákla. Pak jej vymačkejte a nasekejte nadrobno. Smíchejte s mletým masem, cibulí, vejcem, petrželkou, mátou, česnekem, oreganem a skořicí a osolte. Ze směsi vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu.

2 Kuličky volně napíchejte na špejle, předem namočené alespoň na 30 minut ve vodě nebo ještě lépe na ploché kovové špízy. Grilujte 4–5 minut po každé straně dohněda na rozpáleném grilu nebo je pečte zhruba 25 minut v troubě rozehřáté na 200°C (horkovzdušné na 180°C). 

3 Chléb pita nasucho opečte na pánvi nebo prohřejte na grilu. Hotové keftedes podávejte s chlebem pita, tzatziki a zeleninovým salátkem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...

Obchod Apetit