Oblíbené masové kuličky můžete opéct napíchané na špízu na mřížce grilu nebo vyskládané na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě. Stačí je doplnit tzatziki, pitou a salátem a rázem se i na balkoně budete cítit jako na Korfu či Santorini...
Suroviny
Postup
Toustový chléb pokropte mlékem a odložte na 3 minuty, aby se tekutina vsákla.
Pak jej vymačkejte a nasekejte nadrobno. Smíchejte s mletým masem, cibulí, vejcem, petrželkou, mátou, česnekem, oreganem a skořicí a osolte. Ze směsi vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu.
Kuličky volně napíchejte na špejle, předem namočené alespoň na 30 minut ve vodě nebo ještě lépe na ploché kovové špízy. Grilujte 4–5 minut po každé straně dohněda na rozpáleném grilu nebo je pečte zhruba 25 minut v troubě rozehřáté na 200°C (horkovzdušné na 180°C).
Chléb pita nasucho opečte na pánvi nebo prohřejte na grilu. Hotové keftedes podávejte s chlebem pita, tzatziki a zeleninovým salátkem.