Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí keftedes

Oblíbené masové kuličky můžete opéct napíchané na špízu na mřížce grilu nebo vyskládané na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě. Stačí je doplnit tzatziki, pitou a salátem a rázem se i na balkoně budete cítit jako na Korfu či Santorini... 

Vydání: 2015/8
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT10M
Maso

Ingredience

    • 5 plátků toustového chleba, kůrka odříznutá a střídka natrhaná nahrubo
    • 60ml mléka
    • 500g mletého hovězího masa
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 vejce, zlehka prošlehané
    • 3 lžíce nasekané hladkolisté petržele
    • 2 lžíce nasekané máty
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 2 lžičky sušeného oregana
    • špetka mleté skořice
    • mořská sůl
    • chléb pita, tzatziki a salátek k podávání

Příprava jídla

1 Toustový chléb pokropte mlékem a odložte na 3 minuty, aby se tekutina vsákla. Pak jej vymačkejte a nasekejte nadrobno. Smíchejte s mletým masem, cibulí, vejcem, petrželkou, mátou, česnekem, oreganem a skořicí a osolte. Ze směsi vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu.

2 Kuličky volně napíchejte na špejle, předem namočené alespoň na 30 minut ve vodě nebo ještě lépe na ploché kovové špízy. Grilujte 4–5 minut po každé straně dohněda na rozpáleném grilu nebo je pečte zhruba 25 minut v troubě rozehřáté na 200°C (horkovzdušné na 180°C). 

3 Chléb pita nasucho opečte na pánvi nebo prohřejte na grilu. Hotové keftedes podávejte s chlebem pita, tzatziki a zeleninovým salátkem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Masové kuličky

REKLAMA

Přidat komentář