Hovězí keftedes

Hovězí keftedes

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1108 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 22 g
Tuky 53 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbené masové kuličky můžete opéct napíchané na špízu na mřížce grilu nebo vyskládané na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě. Stačí je doplnit tzatziki, pitou a salátem a rázem se i na balkoně budete cítit jako na Korfu či Santorini... 

Suroviny

5 plátků
toastový chléb kůrka odříznutá a střídka natrhaná nahrubo
mléko 60 ml
hovězí maso 500 g
mleté
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
vejce 1 ks
zlehce prošlehané
petrželka 3 PL
nasekaná
máta 2 PL
nasekaná
česnek 2 stroužky
drcený
oregano 2 ČL
sušené
skořice špetka
mletá
sůl mořská
chléb pita, tzatziki a salátek k podávání

1 Toustový chléb pokropte mlékem a odložte na 3 minuty, aby se tekutina vsákla. Pak jej vymačkejte a nasekejte nadrobno. Smíchejte s mletým masem, cibulí, vejcem, petrželkou, mátou, česnekem, oreganem a skořicí a osolte. Ze směsi vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu.

2 Kuličky volně napíchejte na špejle, předem namočené alespoň na 30 minut ve vodě nebo ještě lépe na ploché kovové špízy. Grilujte 4–5 minut po každé straně dohněda na rozpáleném grilu nebo je pečte zhruba 25 minut v troubě rozehřáté na 200°C (horkovzdušné na 180°C). 

3 Chléb pita nasucho opečte na pánvi nebo prohřejte na grilu. Hotové keftedes podávejte s chlebem pita, tzatziki a zeleninovým salátkem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/8

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit