Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Anglická hovězí pečeně čili roastbeef
Anglická hovězí pečeně čili roastbeef
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Anglická hovězí pečeně čili roastbeef

3.4/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Snadné Pro 8-10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3391 kcal
Bílkoviny 302 g
Sacharidy 14 g
Tuky 238 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud chcete hosty okouzlit, naservírujte jim k obědu perfektně připravenou voňavou pečeni! Anglická hovězí pečeně bude zlatým hřebem vaší sešlosti a pokud vám náhodou nějaký roastbeef zbude, připravte z něj následující den oblíbený sendvič.

Suroviny

nízký, v celku
olivový olej 4 PL
rozmarýn 6 snítek
čerstvý
česnek 6 stroužků
oloupaných
vymačkaná z 1 citronu
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Tuk či blánu na povrchu masa nařízněte do mřížky. Díky tomu se maso nebude při pečení kroutit. Ve velké pánvi rozehřejte polovinu oleje, vložte maso tukem dolů, opékejte, až naříznutá vrstva zkřupaví, a pak hned obraťte. Opékejte ještě minutu a pak přesuňte na mřížku, postavenou v pekáči nebo kastrolu.

2

Po 10 minutách (ne dřív!) udělejte na tučné straně masa zářezy a vsuňte do nich rozmarýn a česnek. Pokropte citronem, osolte a opepřete. Dejte do trouby a pečte podle svých představ. Počítá se na každých 450 g masa: 10–15 minut na medium-rare, 15–20 minut na medium, zcela propečené 25–30 minut. My jsme pekli nejprve 20 minut z jedné strany, pak jsme maso obrátili a dopékali necelých 15 minut. Před krájením nechte maso odpočívat 10 minut, volně zakryté alobalem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín