0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Anglická hovězí pečeně čili roastbeef

Anglická hovězí pečeně čili roastbeef
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Anglická hovězí pečeně čili roastbeef

2.4 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné Pro 8-10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3391 kcal
Bílkoviny 302 g
Sacharidy 14 g
Tuky 238 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud chcete hosty okouzlit, naservírujte jim k obědu perfektně připravenou voňavou pečeni!

Suroviny

roštěnec 1.5 kg
nízký, v celku
olivový olej 4 PL
rozmarýn 6 snítek
čerstvý
česnek 6 stroužků
oloupaných
citronová štáva
vymačkaná z 1 citronu
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Tuk či blánu na povrchu masa nařízněte do mřížky. Díky tomu se maso nebude při pečení kroutit. Ve velké pánvi rozehřejte polovinu oleje, vložte maso tukem dolů, opékejte, až naříznutá vrstva zkřupaví, a pak hned obraťte. Opékejte ještě minutu a pak přesuňte na mřížku, postavenou v pekáči nebo kastrolu.

2 Po 10 minutách (ne dřív!) udělejte na tučné straně masa zářezy a vsuňte do nich rozmarýn a česnek. Pokropte citronem, osolte a opepřete. Dejte do trouby a pečte podle svých představ. Počítá se na každých 450g masa: 10–15 minut na medium-rare, 15–20 minut na medium, zcela propečené 25–30 minut. My jsme pekli nejprve 20 minut z jedné strany, pak jsme maso obrátili a dopékali necelých 15 minut. Před krájením nechte maso odpočívat 10 minut, volně zakryté alobalem.

3 Podávejte třeba s brambůrkami s česnekovým máslem a dvojím hráškem s jarní cibulkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit