Pokud chcete hosty okouzlit, naservírujte jim k obědu perfektně připravenou voňavou pečeni! Anglická hovězí pečeně bude zlatým hřebem vaší sešlosti a pokud vám náhodou nějaký roastbeef zbude, připravte z něj následující den oblíbený sendvič.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Tuk či blánu na povrchu masa nařízněte do mřížky. Díky tomu se maso nebude při pečení kroutit. Ve velké pánvi rozehřejte polovinu oleje, vložte maso tukem dolů, opékejte, až naříznutá vrstva zkřupaví, a pak hned obraťte. Opékejte ještě minutu a pak přesuňte na mřížku, postavenou v pekáči nebo kastrolu.
Po 10 minutách (ne dřív!) udělejte na tučné straně masa zářezy a vsuňte do nich rozmarýn a česnek. Pokropte citronem, osolte a opepřete. Dejte do trouby a pečte podle svých představ. Počítá se na každých 450 g masa: 10–15 minut na medium-rare, 15–20 minut na medium, zcela propečené 25–30 minut. My jsme pekli nejprve 20 minut z jedné strany, pak jsme maso obrátili a dopékali necelých 15 minut. Před krájením nechte maso odpočívat 10 minut, volně zakryté alobalem.
Podávejte třeba s brambůrkami s česnekovým máslem a dvojím hráškem s jarní cibulkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů )