Anglická hovězí pečeně čili roastbeef

Anglická hovězí pečeně čili roastbeef
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Anglická hovězí pečeně čili roastbeef

2.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné Pro 8-10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3391 kcal
Bílkoviny 302 g
Sacharidy 14 g
Tuky 238 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud chcete hosty okouzlit, naservírujte jim k obědu perfektně připravenou voňavou pečeni!

Suroviny

roštěnec 1.5 kg
nízký, v celku
olivový olej 4 PL
rozmarýn 6 snítek
čerstvý
česnek 6 stroužků
oloupaných
citronová štáva
vymačkaná z 1 citronu
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Tuk či blánu na povrchu masa nařízněte do mřížky. Díky tomu se maso nebude při pečení kroutit. Ve velké pánvi rozehřejte polovinu oleje, vložte maso tukem dolů, opékejte, až naříznutá vrstva zkřupaví, a pak hned obraťte. Opékejte ještě minutu a pak přesuňte na mřížku, postavenou v pekáči nebo kastrolu.

2 Po 10 minutách (ne dřív!) udělejte na tučné straně masa zářezy a vsuňte do nich rozmarýn a česnek. Pokropte citronem, osolte a opepřete. Dejte do trouby a pečte podle svých představ. Počítá se na každých 450g masa: 10–15 minut na medium-rare, 15–20 minut na medium, zcela propečené 25–30 minut. My jsme pekli nejprve 20 minut z jedné strany, pak jsme maso obrátili a dopékali necelých 15 minut. Před krájením nechte maso odpočívat 10 minut, volně zakryté alobalem.

3 Podávejte třeba s brambůrkami s česnekovým máslem a dvojím hráškem s jarní cibulkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit