Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové špízky a arašídy & okurková salsa

Vepřové špízky a arašídy & okurková salsa

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 16 špízků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2243 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 107 g
Tuky 128 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvěžte špízky svěží okurkovou salsou! Tvoří dokonale vyvážený pár...

Suroviny

panenka 400 g
lze nahradit pečení
½ hrnek
bílý jogurt hustý
arašídy 1 hrnek
pražené, nesolené
sůl mořská ½ ČL
rostlinný olej
na smažení
Na okurkovou salsu
okurka 10 cm
bez semen, na kostičky
čerstvá, bez semen, nadrobno
limetová šťáva 1 PL
sůl mořská ½ ČL

1 Maso nakrájejte na 2cm kousky. V míse smíchejte kari pastu a jogurt a promíchejte s masem. Zakryjte a nechte v chladu marinovat 24 hodin. Hodinu před přípravou ale vyjměte z ledničky.

2 Bambusové špízky (16ks) dlouhé 10cm namočte na 30 minut do vody. Promíchejte všechny přísady na salsu.

3 Na každý špízek napíchněte 3 kousky masa. Arašídy, mouku a sůl dejte do robotu a několika pulzy nasekejte nahrubo. Pozor, nerozmixujte na pastu! Směs vysypte na talíř a špízky v ní obalte a zlehka přimáčkněte.

4 V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte špízky 2 minuty po každé straně dozlatova, spíše na středním plameni, aby se obalovací směs nespálila. Podle potřeby vytřete pánev a začněte další dávku s novým olejem. Opečené špízky nechte okapat na papírových utěrkách. Podávejte s připravenou salsou.

NĚCO NAVÍC

Špízky jsou výborné i z kuřecích nebo krůtích prsou či z jehněčího hřbetu. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč