0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové špízky a arašídy & okurková salsa

Vepřové špízky a arašídy & okurková salsa

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 16 špízků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2243 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 107 g
Tuky 128 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvěžte špízky svěží okurkovou salsou! Tvoří dokonale vyvážený pár...

Suroviny

panenka 400 g
lze nahradit pečení
kari pasta 2 PL
0.5 hrnek
bílý jogurt hustý
arašídy 1 hrnek
pražené, nesolené
mouka pšeničná hladká 3 PL
sůl mořská 0.5 ČL
rostlinný olej
na smažení
Na okurkovou salsu
okurka 10 cm
bez semen, na kostičky
chilli paprička 1 ks
čerstvá, bez semen, nadrobno
limetová šťáva 1 PL
sůl mořská 0.5 ČL
krupicový cukr 0.5 ČL

1 Maso nakrájejte na 2cm kousky. V míse smíchejte kari pastu a jogurt a promíchejte s masem. Zakryjte a nechte v chladu marinovat 24 hodin. Hodinu před přípravou ale vyjměte z ledničky.

2 Bambusové špízky (16ks) dlouhé 10cm namočte na 30 minut do vody. Promíchejte všechny přísady na salsu.

3 Na každý špízek napíchněte 3 kousky masa. Arašídy, mouku a sůl dejte do robotu a několika pulzy nasekejte nahrubo. Pozor, nerozmixujte na pastu! Směs vysypte na talíř a špízky v ní obalte a zlehka přimáčkněte.

4 V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte špízky 2 minuty po každé straně dozlatova, spíše na středním plameni, aby se obalovací směs nespálila. Podle potřeby vytřete pánev a začněte další dávku s novým olejem. Opečené špízky nechte okapat na papírových utěrkách. Podávejte s připravenou salsou.

NĚCO NAVÍC

Špízky jsou výborné i z kuřecích nebo krůtích prsou či z jehněčího hřbetu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit