Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové špízky a arašídy & okurková salsa

Vepřové špízky a arašídy & okurková salsa

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 16 špízků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2243 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 107 g
Tuky 128 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvěžte špízky svěží okurkovou salsou! Tvoří dokonale vyvážený pár...

Suroviny

panenka 400 g
lze nahradit pečení
½ hrnek
bílý jogurt hustý
arašídy 1 hrnek
pražené, nesolené
sůl mořská ½ ČL
rostlinný olej
na smažení
Na okurkovou salsu
okurka 10 cm
bez semen, na kostičky
čerstvá, bez semen, nadrobno
limetová šťáva 1 PL
sůl mořská ½ ČL

Postup

1

Maso nakrájejte na 2cm kousky. V míse smíchejte kari pastu a jogurt a promíchejte s masem. Zakryjte a nechte v chladu marinovat 24 hodin. Hodinu před přípravou ale vyjměte z ledničky.

2

Bambusové špízky (16ks) dlouhé 10cm namočte na 30 minut do vody. Promíchejte všechny přísady na salsu.

3

Na každý špízek napíchněte 3 kousky masa. Arašídy, mouku a sůl dejte do robotu a několika pulzy nasekejte nahrubo. Pozor, nerozmixujte na pastu! Směs vysypte na talíř a špízky v ní obalte a zlehka přimáčkněte.

4

V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte špízky 2 minuty po každé straně dozlatova, spíše na středním plameni, aby se obalovací směs nespálila. Podle potřeby vytřete pánev a začněte další dávku s novým olejem. Opečené špízky nechte okapat na papírových utěrkách. Podávejte s připravenou salsou.

NĚCO NAVÍC

Špízky jsou výborné i z kuřecích nebo krůtích prsou či z jehněčího hřbetu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín