0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové špízky a arašídy & okurková salsa

Vepřové špízky a arašídy & okurková salsa

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 16 špízků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2243 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 107 g
Tuky 128 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvěžte špízky svěží okurkovou salsou! Tvoří dokonale vyvážený pár...

Suroviny

panenka 400 g
lze nahradit pečení
kari pasta 2 PL
½ hrnek
bílý jogurt hustý
arašídy 1 hrnek
pražené, nesolené
mouka pšeničná hladká 3 PL
sůl mořská ½ ČL
rostlinný olej
na smažení
Na okurkovou salsu
okurka 10 cm
bez semen, na kostičky
chilli paprička 1 ks
čerstvá, bez semen, nadrobno
limetová šťáva 1 PL
sůl mořská ½ ČL
krupicový cukr ½ ČL

1 Maso nakrájejte na 2cm kousky. V míse smíchejte kari pastu a jogurt a promíchejte s masem. Zakryjte a nechte v chladu marinovat 24 hodin. Hodinu před přípravou ale vyjměte z ledničky.

2 Bambusové špízky (16ks) dlouhé 10cm namočte na 30 minut do vody. Promíchejte všechny přísady na salsu.

3 Na každý špízek napíchněte 3 kousky masa. Arašídy, mouku a sůl dejte do robotu a několika pulzy nasekejte nahrubo. Pozor, nerozmixujte na pastu! Směs vysypte na talíř a špízky v ní obalte a zlehka přimáčkněte.

4 V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte špízky 2 minuty po každé straně dozlatova, spíše na středním plameni, aby se obalovací směs nespálila. Podle potřeby vytřete pánev a začněte další dávku s novým olejem. Opečené špízky nechte okapat na papírových utěrkách. Podávejte s připravenou salsou.

NĚCO NAVÍC

Špízky jsou výborné i z kuřecích nebo krůtích prsou či z jehněčího hřbetu. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč