Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí nutela

Domácí nutelu můžete ve vzduchotěsných skleničkách skladovat až měsíc. Je ale tak dobrá, že málokomu vydrží déle než dva dny. Vynikající je hlavně na čerstvém, ještě horkém pečivu.

Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
76 (hlasů)
Počet porcí: 2 menší skleničky
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Studená omáčka a dip Americká

Ingredience

    • 100 g loupaných lískových oříšků
    • 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka
    • 200 g mléčné čokolády, rozsekané na kusy
    • 3–4 lžíce medu
    • špetka mletého kardamomu

Příprava jídla

1 Oříšky nasucho opražte na pánvi nebo na plechu v troubě a ještě horké je rozmixujte na kaši.

2 Mléko, čokoládu, med a kardamom dejte do ohnivzdorné mísy, vložte ji do rendlíku s vroucí vodou tak, aby se nedotýkala hladiny a zahřívejte a míchejte, abyste získali hladkou hmotu. Pak medovou čokoládu přidejte k oříškům a promixujte dohladka, aby v nutele nebyly hrudky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Medové dezerty

Medové lívanečky se skořicovým máslem

Plněný medový perník se smetanou

Medové lupínky

Glazované hrušky

Sušenky s čerstvým medem

Fíkový moučník vzhůru nohama

Poctivě namazáno aneb Ty nejlepší pomazánky a obložené pečivo

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
nikdo tento recept ani nezkoušejte je to fakt hnus :( lepkavej a super přeslazenej způsob jak zbytečně utopit peníze v nepoživatelném hubolepu :(

Přidat komentář