Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut na 8 - 10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8324 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 496 g
Tuky 588 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Dezert z docela obyčejných přísad: piškotu a šlehačky. Výsledek je ale bomba!

Suroviny

brandy 185 ml
185 ml
pomerančový likér cointreau
holandského typu, na poprášení
Na korpus
máslo 250 g
změklé
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 5 ks
sůl špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
Na náplň
tmavá čokoláda 150 g
70 % kakaové hmoty, nasekané nahrubo
lískové oříšky 50 g
opražené a nasekané nahrubo
opražené a nasekané nahrubo

Postup

1
1 Troubu předehřejte na 160 °C. Na korpus prošlehejte máslo, cukr a vanilku do pěny. Pak zašlehejte jedno po druhém vejce. Mouku prosejte se špetkou soli a kypřicím práškem a polovinu vmíchejte do vaječné směsi. Přilijte mléko a vmíchejte zbylou moučnou
směs. Rozetřete na plech s pečicím papírem o rozměrech 17,5 x 25 cm. Uhlaďte povrch a pečte 40-45 minut dozlatova. Vyjměte,
vyklopte na mřížku a nechte vychladnout.

2 Odkrojte z těsta připečené okraje a pak korpus prořízněte horizontálně na 3 pláty silné 1-1,5 cm. Z jednoho plátu vykrojte kolo o průměru 18 cm, na něm bude nakonec dort stát. Zbylé pláty položte delší stranou k sobě a rozkrájejte je na 3cm pruhy. Každý
takto vzniklý obdélník šikmo překrojte tak, abyste dostali trojúhelníky.

3 Na náplň rozpusťte polovinu čokolády a nechte ji lehce zchladnout. Ušlehejte polovinu smetany, vmíchejte polovinu oříšků a mandlí a zbylou čokoládu (nerozpuštěnou, nasekanou). V jiné míse ušlehejte zbylou smetanu, vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a zbylé ořechy a mandle.

4 Formu ve tvaru polokoule nebo hlubokou mísu o objemu 1,5 litru a průměru 20 cm vyložte navlhčenou gázou. Smíchejte v ploché nádobě oba likéry. Ve směsi namočte vždy jeden trojúhelník korpusu a špičkou do středu jej vložte do formy. Trojúhelníky dávejte do formy těsně vedle sebe největší řeznou stranou ven a podle potřeby přiřízněte. Navrch natřete světlý krém, do středu naneste tmavý krém, uhlaďte povrch a přiklopte kulatým plátem namočeným v likérové směsi. Přetáhněte gázu, přiklopte plastovým prkénkem, zatižte ho a dejte do chladničky přes noc. Bombu vyklopte na servírovací talíř, odstraňte gázu a poprašte kakaem. Ihned podávejte.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč