Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelené fazolky na smetaně s koprem

Objevte kouzlo umeocta, budete překvapeni jeho všestranností!
Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 20 minut
P
Zelenina Česká

Ingredience

    • 600 g zelených fazolek (čerstvé nebo mražené v biokvalitě)
    • 4 lžíce panenského biooleje (olivového nebo sezamového)
    • 3 biocibule, pokrájené nahrubo
    • 2 kořenové biopetržele, pokrájené na větší kostky
    • 250 ml biosmetany (z kravského mléka nebo sójové)
    • 4 lžíce ječné nebo rýžové mouky (nebo biomaizeny Amylon)
    • 2–3 lžíce umeocta
    • mořská sůl
    • velká hrst nasekaného čerstvého kopru

Příprava jídla

Očištěné fazolky uvařte ve slané vodě téměř doměkka. Slijte a vývar uchovejte. Mezitím na oleji v hrnci zvolna asi deset minut opékejte cibuli a petržel. Přilijte 500 ml vývaru z fazolek a rozmixujte. Rozmíchejte mouku ve smetaně, směs zašlehejte do omáčky a povařte pět minut. Přidejte fazolky, krátce povařte, stáhněte, dochuťte umeoctem, solí a nakonec přidejte kopr.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Letní špagety s rajčaty, kozím sýrem a fazolkami

Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin

Přidat komentář