Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelené fazolky na smetaně s koprem

Zelené fazolky na smetaně s koprem

4.8/5 Počet hodnocení: 27
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1903 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 141 g
Tuky 130 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Objevte kouzlo umeocta, budete překvapeni jeho všestranností!

Suroviny

fazolky zelené 600 g
olivový olej extra panenský 4 PL
na hrubo
petržel 2 ks
na větší kostky
smetana 250 ml
mouka rýžová 4 PL
nebo ječná, případně škrob
umeocet 2 PL
sůl mořská
kopr 1 hrst
čerstvý, nasekaný

Postup

1

Očištěné fazolky uvařte ve slané vodě téměř doměkka. Slijte a vývar uchovejte.

2

Mezitím na oleji v hrnci zvolna asi deset minut opékejte cibuli a petržel. Přilijte 500 ml vývaru z fazolek a rozmixujte.

3

Rozmíchejte mouku ve smetaně, směs zašlehejte do omáčky a povařte pět minut. Přidejte fazolky, krátce povařte, stáhněte, dochuťte umeoctem, solí a nakonec přidejte kopr.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč