Zelené fazolky na smetaně s koprem

Zelené fazolky na smetaně s koprem

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 (23)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1894 kcal
Bílkoviny 31 g
Cukr 134 g
Tuky 131 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Objevte kouzlo umeocta, budete překvapeni jeho všestranností!

Suroviny

fazolky zelené 600 g
zelené
olivový olej extra panenský 4 PL
cibule 3 ks
pokrájená na hrubo
petržel 2 ks
kořenová, pokrájená na větší kostky
smetana 250 ml
mouka ječná 4 PL
nebo rýžová mouka nebo biomaizena Amylon
2 PL
umeoocet
sůl mořská
kopr
čerstvý, nasekaný

Očištěné fazolky uvařte ve slané vodě téměř doměkka. Slijte a vývar uchovejte. Mezitím na oleji v hrnci zvolna asi deset minut opékejte cibuli a petržel. Přilijte 500 ml vývaru z fazolek a rozmixujte. Rozmíchejte mouku ve smetaně, směs zašlehejte do omáčky a povařte pět minut. Přidejte fazolky, krátce povařte, stáhněte, dochuťte umeoctem, solí a nakonec přidejte kopr.

Apetit magazín

  • Suroviny

Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?

Tučné ryby z moře mají pro člověka zásadní zdravotní benefit. V jejich tuku se necházejí zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny a důležitý vitamin D. Čerstvá i mražená ryba navíc představují dokonalou surovinu pro přípravu...
  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit