0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelené fazolky na smetaně s koprem

Zelené fazolky na smetaně s koprem

2.9 / 5. Počet hodnocení: 24
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1903 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 141 g
Tuky 130 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Objevte kouzlo umeocta, budete překvapeni jeho všestranností!

Suroviny

fazolky zelené 600 g
olivový olej extra panenský 4 PL
cibule 3 ks
na hrubo
petržel 2 ks
na větší kostky
smetana 250 ml
mouka rýžová 4 PL
nebo ječná, případně škrob
umeocet 2 PL
sůl mořská
kopr 1 hrst
čerstvý, nasekaný

1 Očištěné fazolky uvařte ve slané vodě téměř doměkka. Slijte a vývar uchovejte.

2 Mezitím na oleji v hrnci zvolna asi deset minut opékejte cibuli a petržel. Přilijte 500 ml vývaru z fazolek a rozmixujte.

3 Rozmíchejte mouku ve smetaně, směs zašlehejte do omáčky a povařte pět minut. Přidejte fazolky, krátce povařte, stáhněte, dochuťte umeoctem, solí a nakonec přidejte kopr.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit