Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelené fazolky na smetaně s koprem

Zelené fazolky na smetaně s koprem

4.8/5 Počet hodnocení: 28
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1903 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 141 g
Tuky 130 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Objevte kouzlo umeocta, budete překvapeni jeho všestranností!

Suroviny

fazolky zelené 600 g
olivový olej extra panenský 4 PL
na hrubo
petržel 2 ks
na větší kostky
smetana 250 ml
mouka rýžová 4 PL
nebo ječná, případně škrob
umeocet 2 PL
sůl mořská
kopr 1 hrst
čerstvý, nasekaný

Postup

1

Očištěné fazolky uvařte ve slané vodě téměř doměkka. Slijte a vývar uchovejte.

2

Mezitím na oleji v hrnci zvolna asi deset minut opékejte cibuli a petržel. Přilijte 500 ml vývaru z fazolek a rozmixujte.

3

Rozmíchejte mouku ve smetaně, směs zašlehejte do omáčky a povařte pět minut. Přidejte fazolky, krátce povařte, stáhněte, dochuťte umeoctem, solí a nakonec přidejte kopr.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...