0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelené fazolky na smetaně s koprem

Zelené fazolky na smetaně s koprem

4.8 / 5. Počet hodnocení: 25
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1903 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 141 g
Tuky 130 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Objevte kouzlo umeocta, budete překvapeni jeho všestranností!

Suroviny

fazolky zelené 600 g
olivový olej extra panenský 4 PL
cibule 3 ks
na hrubo
petržel 2 ks
na větší kostky
smetana 250 ml
mouka rýžová 4 PL
nebo ječná, případně škrob
umeocet 2 PL
sůl mořská
kopr 1 hrst
čerstvý, nasekaný

Postup

1

Očištěné fazolky uvařte ve slané vodě téměř doměkka. Slijte a vývar uchovejte.

2

Mezitím na oleji v hrnci zvolna asi deset minut opékejte cibuli a petržel. Přilijte 500 ml vývaru z fazolek a rozmixujte.

3

Rozmíchejte mouku ve smetaně, směs zašlehejte do omáčky a povařte pět minut. Přidejte fazolky, krátce povařte, stáhněte, dochuťte umeoctem, solí a nakonec přidejte kopr.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč