Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Hráškový krém

Popis receptu: 
Recept poskytl Roman Paulus (Alcron)
Autor: Kamila Novak
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 5
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    100 g másla * 50 g pórku * 30 g šalotky * 500 g čerstvého hrášku (může být mražený) * 1 l kuřecího vývaru * 100 ml smetany * 100 ml mascarpone * pancetta (libovější slanina) * sůl, cukr

Příprava jídla

1. V přiměřeně velkém hrnci si rozpustíme máslo, na kterém orestujeme najemno nakrájenou šalotku a pórek. Po orestování přidáme hrášek a podlijeme kuřecím vývarem. Vaříme pouze krátce, aby hrášek neztratil barvu. 2. Přidáme smetanu a mascarpone, rozmixujeme kuchyňským mixérem a procedíme přes jemné sítko. 3. Podáváme s celým hráškem a ledovým salátem orestovaným na čerstvém másle a křupavým plátkem pancetty.
REKLAMA

Přidat komentář