Polévka s kapustou, orzem a klobáskou

Polévka s kapustou, orzem a klobáskou

4.2 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3575 kcal
Bílkoviny 187 g
Sacharidy 592 g
Tuky 37 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masovým kuličkám to sluší i v polévce! Stačí přidat kapustu, těstovinovou rýži a fazole a opravdová hostina je na světě.

Suroviny

olivový olej 1 PL
klobása vepřová 500 g
tepelně neopracované, bez střívek, a z hmoty vytvarované kuličky
česnek 4 stroužky
na tenké plátky
řapíkatý celer 2 ks
na plátky
vývar kuřecí 2.5 l
lze i zeleninový
těstovinová rýže 250 g
orzo
kapusta 700 g
hlávková, zbavená košťálu, nasekaná nahrubo
fazole bílé 400 g
1 konzerva (cannellini), scezená a propláchnutá
sůl
parmazán
najemno nastrouhaný, k podávání
chilli paprička
sušená, drcená, k podávání
pepř
čerstvý drcený, k podávání

1 Ve velkém rendlíku či hrnci na středním ohni rozehřejte olej. Vložte kuličky z klobásek a za častého promíchání opékejte 4—5 minut, dokřupava a dozlatohněda. Vyjměte z rendlíku a odložte.

2 Do rendlíku dejte česnek a řapíkatý celer a za stálého míchání 1–2 minuty opékejte dozlatova, ale opatrně, aby česnek nezhořkl. Zalijte vývarem a přiveďte k varu.

3 Vsypte orzo a vařte podle návodu na obalu tak dlouho, aby mu zbývaly ještě 2–3 minuty do uvaření podle vaší chuti. Pak přidejte kapustu, fazole a klobásové kuličky a vařte ještě 2–3 minuty, aby se prohřály a orzo provařilo. Podle chuti dosolte.

4 Podávejte posypané nastrouhaným sýrem, chilli papričkou a pepřem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit