0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka z podmáslí s křenovými šťouchanými bramborami

Polévka z podmáslí s křenovými šťouchanými bramborami

4 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 8 - 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1060 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 152 g
Tuky 11 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky podmáslí je polévka jemná, díky křenu pikantní a díky bramborám vydá skoro za hlavní chod... A jako bonus křupavá slanina. Polévka snů!

Suroviny

vývar 2 l
podmáslí 1 l
mouka pšeničná hladká 30 g
česnek 4 stroužky
drcený
sůl a pepř
čerstvý

1 Začněte přípravou šťouchaných brambor: V nepřilnavé pánvi opečte slaninu (nudličky i celé plátky). Brambory uvařte v osolené vodě doměkka (asi 20 minut). Rozšťouchejte je nahrubo s horkým mlékem, máslem, křenem, pažitkou a nakrájenou slaninou. Osolte a opepřete a odložte na teplé místo.

2 Na polévku ve velkém hrnci na středním plameni přiveďte k varu vývar. V míse prošlehejte podmáslí, mouku a česnek. Směs zašlehejte do vroucího vývaru a přidejte kmín. Za stálého míchání zvolna zahřívejte 5–10 minut. Tekutina se už nesmí vařit, aby se nesrazila. Osolte a udržujte horké.

3 Rozlijte polévku do talířů, doprostřed dejte kopeček šťouchaných brambor a ozdobte pažitkou a plátky opražené slaniny.

NĚCO NAVÍC
Když je na bramborách pěkná slupka, ponechte ji. Je v ní mnoho cenných živin a na talíři vypadá zajímavě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit