0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka z podmáslí s křenovými šťouchanými bramborami

Polévka z podmáslí s křenovými šťouchanými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka z podmáslí s křenovými šťouchanými bramborami

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 8 - 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2896 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 391 g
Tuky 84 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky podmáslí je polévka jemná, díky křenu pikantní a díky bramborám vydá skoro za hlavní chod... A jako bonus křupavá slanina. Polévka snů!

Suroviny

vývar 2 l
zeleninový, drůbeží
podmáslí 1 l
mouka pšeničná hladká 30 g
česnek 4 stroužky
drcený
kmín 1 ČL
sůl a pepř
čerstvý
Na brambory
na nudličky + 4 plátky na ozdobu
brambory 1,2 kg
přílohových, se slupkou, nakrájených na čtvrtky
mléko 120 ml
horké
máslo 3 PL
křen 2 PL
strouhaný
pažitka svazek
+ na ozdobení

1 Začněte přípravou šťouchaných brambor: V nepřilnavé pánvi opečte slaninu (nudličky i celé plátky). Brambory uvařte v osolené vodě doměkka (asi 20 minut). Rozšťouchejte je nahrubo s horkým mlékem, máslem, křenem, pažitkou a nakrájenou slaninou. Osolte a opepřete a odložte na teplé místo.

2 Na polévku ve velkém hrnci na středním plameni přiveďte k varu vývar. V míse prošlehejte podmáslí, mouku a česnek. Směs zašlehejte do vroucího vývaru a přidejte kmín. Za stálého míchání zvolna zahřívejte 5–10 minut. Tekutina se už nesmí vařit, aby se nesrazila. Osolte a udržujte horké.

3 Rozlijte polévku do talířů, doprostřed dejte kopeček šťouchaných brambor a ozdobte pažitkou a plátky opražené slaniny.

NĚCO NAVÍC
Když je na bramborách pěkná slupka, ponechte ji. Je v ní mnoho cenných živin a na talíři vypadá zajímavě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč