Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cibulová polévka se sýrovým toustem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 50 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1714 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 122 g
Tuky 80 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle cibulovou polévku se sýrovým toustem vaří o svátcích maminka naší šéfredaktorky. A v tom největší hrnci! Teď si můžete krémovou cibulovou polévku uvařit i vy, o recept se s námi ráda podělila.

Související recepty

Suroviny

vývar kuřecí 1 200 ml
nebo zeleninový vývar
sůl
pepř
čerstvě mletý
bageta
ciabatta, veka, rozpůlené krajíčky toustového chleba nebo jiné bílé pečivo, ze kterého připravíte 6 toustů
čedar 120 g
nebo ementál či gruyèru, strouhaný
bylinky
na ozdobu

Postup

1

Cibuli nakrájejte na kolečka a osmažte na másle v silnostěnném hrnci. Až změknou, přidejte cukr a míchejte a opékejte, aby se cibule zbarvila do zlatohněda; trvá to asi 15 minut (jen pozor, nesmí se připálit). Pak přilijte bílé víno, asi 10 minut povařte a poté postupně přilijte vývar. Přiveďte k varu a nechte cca 15 minut vařit.

2

Mezitím připravte tousty. Plátky bílého pečiva nasucho opečte na pánvi nebo v topinkovači. Pak je posypte nastrouhaným sýrem a dejte pod gril zapéct, aby se roztekl.

3

Polévku rozmixujte ponorným mixérem a propasírujte přes síto. Ochuťte ji čerstvým pepřem a osolte. Cibulovou polévku rozdělte do talířů, doplňte tousty ozdobenými bylinkami a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Některé recepty doporučují zapékat tousty pod grilem přímo v talířích s polévkou. Zkuste to jen v případě, že máte supervýkonný gril, jinak by se vám tousty rozmočily dřív, než by se sýr stihl rozpéct.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...