Tuhle lahodně hebkou polévku vaří o svátcích maminka naší šéfredaktorky. A v tom největší hrnci!
Suroviny
1 Cibuli nakrájejte na kolečka a osmažte na másle v silnostěnném hrnci. Až změknou, přidejte cukr a míchejte a opékejte, aby se cibule zbarvila do zlatohněda; trvá to asi 15 minut (jen pozor, nesmí se připálit). Pak přilijte bílé víno, asi 10 minut povařte a poté postupně přilijte vývar. Přiveďte k varu a nechte cca 15 minut vařit.
2 Mezitím připravte tousty. Plátky bílého pečiva nasucho opečte na pánvi nebo v topinkovači. Pak je posypte nastrouhaným sýrem a dejte pod gril zapéct, aby se roztekl.
3 Polévku rozmixujte ponorným mixérem a propasírujte přes síto. Ochuťte ji čerstvým pepřem a osolte. Polévku rozdělte do talířů, doplňte tousty ozdobenými bylinkami a ihned podávejte.
NĚCO NAVÍC
Některé recepty doporučují zapékat tousty pod grilem přímo v talířích s polévkou. Zkuste to jen v případě, že máte supervýkonný gril, jinak by se vám tousty rozmočily dřív, než by se sýr stihl rozpéct.