Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mrkvová polévka s koriandrem & kořeněné krutony z pity
Mrkvová polévka s koriandrem & kořeněné krutony z pity
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Mrkvová polévka s koriandrem & kořeněné krutony z pity

4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1602 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 206 g
Tuky 54 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

olivový olej 1 PL
nakrájená nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
koriandr mletý 1 ČL
římský kmín ½ ČL
mletý
mrkev 500 g
oloupaná a nakrájená na kostky
moučnatá brambora (varný typ BC či C), oloupaná a nakrájená na kostky
vývar zeleninový 1 l
horký
koriandr čerstvý 1 svazek
nasekaný
Na krutony
či jiné chlebové placky
olivový olej 2 PL
koření Ras el Hanout 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na krutony předehřejte troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Chlebové placky nakrájejte na kousky o velikosti sousta, pak je pokapejte olivovým olejem a promíchejte s kořením ras al-hánút a trochou soli a pepře. Rozprostřete na nepřilnavý plech a pečte 10–15 minut či dozlatova a dokřupava.

2

V hrnci rozehřejte olej na středním ohni a opékejte cibuli s pořádnou špetkou soli 5 minut do změknutí. Přidejte všechno koření a opékejte další minutu, pak vmíchejte kostky mrkve a brambory. Vlijte vývar, přiveďte k mírnému varu a vařte 25–30 minut, aby zelenina změkla. Pomocí tyčového mixéru nebo ve stolním přístroji rozmixujte dohladka, pak vmíchejte většinu koriandru, osolte a opepřete. Podávejte doplněné krutony a posypané zbývajícím koriandrem.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...