Suroviny
Postup
Na krutony předehřejte troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Chlebové placky nakrájejte na kousky o velikosti sousta, pak je pokapejte olivovým olejem a promíchejte s kořením ras al-hánút a trochou soli a pepře. Rozprostřete na nepřilnavý plech a pečte 10–15 minut či dozlatova a dokřupava.
V hrnci rozehřejte olej na středním ohni a opékejte cibuli s pořádnou špetkou soli 5 minut do změknutí. Přidejte všechno koření a opékejte další minutu, pak vmíchejte kostky mrkve a brambory. Vlijte vývar, přiveďte k mírnému varu a vařte 25–30 minut, aby zelenina změkla. Pomocí tyčového mixéru nebo ve stolním přístroji rozmixujte dohladka, pak vmíchejte většinu koriandru, osolte a opepřete. Podávejte doplněné krutony a posypané zbývajícím koriandrem.
Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.