Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rudá polévka s křenovo-smetanovým nočkem
polévka s křenovo-smetanovým nočkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rudá polévka s křenovo-smetanovým nočkem

5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1079 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 166 g
Tuky 25 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka, která opravdu zahřeje!

Suroviny

oloupaná
nakrájená nadrobno
rajče 400 g
konzervovaná krájená
vývar 1 l
drůbeží nebo zeleninový vývar
sůl
sůl
med a citronová šťáva
Na dochucení
pepř
česnek 1 stroužek
prolisovaný
tymián
ochucená křenem nebo crème fraiche
petrželka
na ozdobení

Postup

1

Červenou řepu nakrájejte nadrobno. Na másle opečte doměkka cibuli, přidejte řepu a chvíli opékejte (pozor, aby se nepřipálila a nezhořkla).Vlijte rajčata,přidejte vývar a vařte asi 20 minut.

2

Rozmixujte ponorným mixérem (ještě opatrněji než jinou polévku, barva polévky je opravdu výrazná) dohladka. Dochuťte solí, pepřem, trochou rozemnutého tymiánu, medem, popřípadě citronovou šťávou a prolisovaným česnekem.

3

Podávejte s pořádným nočkem vytvarovaným pomocí dvou lžic z ochuceného crème fraîche a pro větší efekt ji můžete ještě postrouhat čerstvým křenem. Polévku nakonec ozdobte lístkem petrželky.

NĚCO NAVÍC
Polévku zamrazujte bez smetany. Můžete ji doplnit i křenovým pomazánkovým máslem – hledejte to, které nemá ve složení rostlinný tuk.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín