Rudá polévka s křenovo-smetanovým nočkem

Rudá polévka s křenovo-smetanovým nočkem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1079 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 166 g
Tuky 25 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka, která opravdu zahřeje!

Související recepty

Suroviny

červená řepa 1 kg
oloupaná
máslo 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
rajčata 400 g
konzervovaná krájená
vývar 1 l
drůbeží nebo zeleninový vývar
sůl
sůl
med
med a citronová šťáva
Na dochucení
pepř
česnek 1 stroužek
prolisovaný
tymián
zakysaná smetana
ochucená křenem nebo crème fraiche
citronová štáva
petrželka
na ozdobení

1 Červenou řepu nakrájejte nadrobno. Na másle opečte doměkka cibuli, přidejte řepu a chvíli opékejte (pozor, aby se nepřipálila a nezhořkla).Vlijte rajčata,přidejte vývar a vařte asi 20 minut.

2 Rozmixujte ponorným mixérem (ještě opatrněji než jinou polévku, barva polévky je opravdu výrazná) dohladka. Dochuťte solí, pepřem, trochou rozemnutého tymiánu, medem, popřípadě citronovou šťávou a prolisovaným česnekem.

3 Podávejte s pořádným nočkem vytvarovaným pomocí dvou lžic z ochuceného crème fraîche a pro větší efekt ji můžete ještě postrouhat čerstvým křenem. Polévku nakonec ozdobte lístkem petrželky.

NĚCO NAVÍC
Polévku zamrazujte bez smetany. Můžete ji doplnit i křenovým pomazánkovým máslem – hledejte to, které nemá ve složení rostlinný tuk.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit