Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rudá polévka s křenovo-smetanovým nočkem

Polévka, která má říz.

Vydání: 2014/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka

Ingredience

    • 1 kg červené řepy, oloupané
    • 2 lžíce másla
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 400g konzerva krájených rajčat
    • 1 litr horkého drůbežího nebo zeleninového vývaru
    • sůl, pepř, sušený tymián
    • tekutý med a citronová šťáva


    NA DOCHUCENÍ

    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • crème fraîche nebo vysokoprocentní zakysaná smetana ochucená nastrouhaným čerstvým křenem
    • pár lístků petrželky na ozdobení

     

Příprava jídla

1 Červenou řepu nakrájejte nadrobno. Na másle opečte doměkka cibuli, přidejte řepu a chvíli opékejte (pozor, aby se nepřipálila a nezhořkla).Vlijte rajčata,přidejte vývar a vařte asi 20 minut.

2 Rozmixujte ponorným mixérem (ještě opatrněji než jinou polévku, barva polévky je opravdu výrazná) dohladka. Dochuťte solí, pepřem, trochou rozemnutého tymiánu, medem, popřípadě citronovou šťávou a prolisovaným česnekem.

3 Podávejte s pořádným nočkem vytvarovaným pomocí dvou lžic z ochuceného crème fraîche a pro větší efekt ji můžete ještě postrouhat čerstvým křenem. Polévku nakonec ozdobte lístkem petrželky.

NĚCO NAVÍC
Polévku zamrazujte bez smetany. Můžete ji doplnit i křenovým pomazánkovým máslem – hledejte to, které nemá ve složení rostlinný tuk.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kedlubnová polévka s cizrnou

Bramborovo-pórková polévka se slaninou

Kroupová polévka s kořenovou zeleninou

Stánin ‚skládací‘ boršč (čili lego polévka)

Polévka je grunt!

Řepa 14x jinak

30 receptů se zimní zeleninou pro silnou imunitu

50 polévek na zahřátí

Přidat komentář