Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře na česneku

Nebojte se množství česneku – pomalým vařením ve slupce získá jemnou, nasládlou chuť. Na závěr nebo před podáváním ho vymáčkněte ze slupky a rozetřete do omáčky. Je to vážně skvělé!

Vydání: 2005/4
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT40M
Vaření 0:40

Ingredience

    • 8 kuřecích stehen (paliček) s kostí i kůží
    • 1 lžíci hladké mouky
    • sůl a pepř na dochucení
    • hlavičku česneku
    • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
    • 300 ml suchého bílého vína
    • 2 lžíce olivového oleje

Příprava jídla

1. Kuřecí stehna opláchněte a důkladně osušte. Jednotlivé porce kuřete poprašte moukou; přebytek oklepejte. Stroužky česneku oddělte, ale neloupejte je, jen odstraňte uvolněné slupky.

2. Ve velké silnostěnné pánvi rozpalte olej, vložte do něj maso a opékejte, až je kůžička křupavá a zlatá. Pak stehýnka obraťte a opečte je postupně ze všech stran. Pokud se do pánve nevejde všechno maso najednou, klidně ho opékejte po částech.

3. Přidejte česnek, rozmarýn, víno, osolte a opepřete. Uveďte do varu, pak plamen snižte a pod pokličkou vše duste čtyřicet až padesát minut, až maso změkne a omáčka zhoustne. Ideální přílohou je rýže či široké nudle; obojí můžete posypat petrželkou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Kuřátko bylo opravdu úžasné, akorát se vytvořila taková hustější šťáva s výpekem smetanové barvy. Tak nevím jestli to bylo v pořádku. Ale jak jsem již napsala, byla to lahoda :-)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/05, str.20
Obrazek uzivatele
Skutečně jednoduché, a chuťově dokonalé.Milujeme Apetit.
Obrazek uzivatele
Tohle byl jeden z prvních receptů z Apetitu, co jsem doma uvařila a měl takový úspěch, že se jej rodina dožaduje docela často i po třech letech. Všem doporučuji vyzkoušet
Obrazek uzivatele
Je to jedno z našich nejoblíbenějších jídel. Zkusila jsem to dělat i z králíka a bylo to také skvělé.

Přidat komentář