1 Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Celer, kedlubny, brambory, petržel a česnek rozprostřete do pekáčku. Zakapejte olejem, poprašte kmínem, solí a pepřem. Promíchejte tak, aby se kousky zeleniny a brambor obalily olejem. Vložte na mřížku do horní části trouby a pečte půl hodiny.
2 Mezitím dejte na každý kousek kuřete trochu šalvěje a pevně maso obalte plátkem slaniny nebo pršutu.
3 Vyjměte pekáč z trouby, promíchejte zeleninu a navrch položte maso. Pečte ještě půl hodiny.
Obměna:
Jiná ,podestýlka‘ a kozí sýr: Kuře můžete péct také na ,podkladu‘ z cibule, paprik a cukety, které nahradí kořenovou zeleninu. Slaninu je možné vynechat. Ve vegetariánské verzi nahraďte kuře silnými plátky kozího sýra.
Pro zdraví:
Celer má pověst afrodiziaka, navíc čistí ledvinya lehce odvodňuje. Listy obsahují mnohem víc vitaminů a minerálů než bulvy.
Komentáře