Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Kuře na kořenové zelenině

Kuře na kořenové zelenině

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2606 kcal
Bílkoviny 287 g
Sacharidy 83 g
Tuky 130 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuřecí prsíčka získají touto úpravou šmrnc a výraznou chuť. Bonus: máte ,splněnu‘ jednu dávku zeleniny.

Suroviny

celer 1 ks
menší kusm oloupaný a nakrájený na drobno
kedlubna 400 g
oloupaná a nakrájená na kousky, lze nahradit tuřínem
brambory 2 ks
větší kusy, oloupané a nakrájené na cca 2 cm kousky
petržel 2 ks
středně velké, očištěné a podélně a nakrájené na plátky
česnek 2 stroužky
olivový olej 2 PL
kmín 1 ČL
drcený
šalvěj lístky
čerstvá, lze použít i sušenou
kuřecí prsa 4 ks
bez kůže a kosti
prosciutto 4 plátky
lze nahradit anglickou slaninou
pepř
sůl
1. Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Celer, kedlubny, brambory, petržel a česnek rozprostřete do pekáčku. Zakapejte olejem, poprašte kmínem, solí a pepřem. Promíchejte tak, aby se kousky zeleniny a brambor obalily olejem. Vložte na mřížku do horní části trouby a pečte půl hodiny.

2. Mezitím dejte na každý kousek kuřete trochu šalvěje a pevně maso obalte plátkem slaniny nebo pršutu.

3. Vyjměte pekáč z trouby, promíchejte zeleninu a navrch položte maso. Pečte ještě půl hodiny.

JEDNA PORCE OBSAHUJE cca 1764 kJ, 43 g bílkovin, 39 g cukrů, 12 g tuku, 2 g nasycených mastných kyselin, 12 g vlákniny a 1,1 g soli

Oběna:
Jiná ,podestýlka‘ a kozí sýr: Kuře můžete péct také na ,podkladu‘ z cibule, paprik a cukety, které nahradí kořenovou zeleninu. Slaninu je možné vynechat. Ve vegetariánské verzi nahraďte kuře silnými plátky kozího sýra.

Pro zdraví:
Celer má pověst afrodi­ziaka, navíc čistí ledvinya lehce odvodňuje. Listy obsahují mnohem víc vitaminů a minerálů než bulvy.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.1/05, str.75

Obchod Apetit