Tuňákový salát s francouzskou hořčicí

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Tuňákový salát s francouzskou hořčicí

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do 30 minut

Suroviny

římský salát 1 ks
vejce 2 ks
olivy černé 150 g
hlávkový salát 1 ks
srdíčko
olivový olej 2 PL
rajčata 3 ks
sardelky 6 ks
vinný ocet bílý 2
šalotka 1 ks
česnek 2
pepř bílý
mletý
tuňák 220 g
přírodní v oleji
řapíkatý celer 1 ks
hořčice francouzská 1 PL
paprika zelená 1 ks
Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, potom je oloupeme a necháme vychladnout. Na zálivku nejdříve očistíme cibuli a česnek, které pak jemně nasekáme a smícháme s hořčicí a octem. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme s olejem. Saláty opereme a natrháme na kousky. Zbylou zeleninu omyjeme, osušíme. Řapíkatý celer a papriku nakrájíme na kolečka, rajčata rozkrájíme na měsíčky. Olivy a tuňáka necháme na sítu okapat. Všechny salátové přísady promícháme s připravenou zálivkou, přidáme pokrájené sardelové řezy a rozdělíme do misek. Tuňákový salát s hořčicí podáváme vychlazený.
Autor: helena_hu

Obchod Apetit