Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Tuňákový salát s francouzskou hořčicí

Popis receptu: 
Skvělí salát
Autor: Helena Ryklová
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    1 ks římský salát 2 ks vejce 150 g černé olivy 1 kssrdíčko hlávkového salátu 2 lžíce olivový olej 3 ks rajče 6 ks sardelové řezy sůl 2 lžičky vinný ocet 1 ks šalotka 2 stroužky česnek mletý bílý pepř 220 g přírodní tuňák v oleji 1 ks řapíkatý celer 1 lžíce francouzská hořčice 1 ks paprika (zelená)

Příprava jídla

Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, potom je oloupeme a necháme vychladnout. Na zálivku nejdříve očistíme cibuli a česnek, které pak jemně nasekáme a smícháme s hořčicí a octem. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme s olejem. Saláty opereme a natrháme na kousky. Zbylou zeleninu omyjeme, osušíme. Řapíkatý celer a papriku nakrájíme na kolečka, rajčata rozkrájíme na měsíčky. Olivy a tuňáka necháme na sítu okapat. Všechny salátové přísady promícháme s připravenou zálivkou, přidáme pokrájené sardelové řezy a rozdělíme do misek. Tuňákový salát s hořčicí podáváme vychlazený.
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborné

Přidat komentář