0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tuňákový salát s francouzskou hořčicí

Tuňákový salát s francouzskou hořčicí

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3015 kcal
Bílkoviny 272 g
Sacharidy 90 g
Tuky 163 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

římský salát 1 ks
vejce 2 ks
olivy černé 150 g
hlávkový salát 1 ks
srdíčko
olivový olej 2 PL
rajče 3 ks
ančovičky (konzerva) 6 ks
vinný ocet bílý 2
šalotka 1 ks
česnek 2
pepř bílý
mletý
tuňák 220 g
přírodní v oleji
řapíkatý celer 1 ks
hořčice francouzská 1 PL
paprika zelená 1 ks

Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, potom je oloupeme a necháme vychladnout. Na zálivku nejdříve očistíme cibuli a česnek, které pak jemně nasekáme a smícháme s hořčicí a octem. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme s olejem. Saláty opereme a natrháme na kousky. Zbylou zeleninu omyjeme, osušíme. Řapíkatý celer a papriku nakrájíme na kolečka, rajčata rozkrájíme na měsíčky. Olivy a tuňáka necháme na sítu okapat. Všechny salátové přísady promícháme s připravenou zálivkou, přidáme pokrájené sardelové řezy a rozdělíme do misek. Tuňákový salát s hořčicí podáváme vychlazený.

Autor: helena_hu

Obchod Apetit