Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3952 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 368 g
Tuky 241 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S vyladěnou lasikou zazáříte i o Velikonocích!

Související recepty

Suroviny

brambory 1.5 kg
lojovité, varný typ A
sůl
pepř
mletý
mrkev 3 ks
velká
2 ks
petžel
okurky nakládané 6 ks
navíc lák dle potřeby
šalotka 1 ks
možno nahradit malou cibulí, oloupaná
vejce 2 ks
uvařená natvrdo (nemusejí být)
majonéza 300 g
nebo podle chuti
hořčice plnotučná 1 ČL
mražený hrášek g
povařený podle návodu, nebo 1 malá konzerva sterilovaného hrášku, okapaná

1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, ale nesmějí se rozvařit; trvá to asi 20–30 minut od dosažení varu. Částečně zchladlé je oloupejte a nakrájejte na kostky.

2 Očistěte mrkev a petržel a také je uvařte tak, aby zůstaly pevné. Nakrájejte na drobné kostičky. Potom nakrájejte nadrobno okurky a šalotku – snažte se, aby byly všechny kostičky stejně velké. Vejce, pokud je chcete použít, také nakrájejte na kostky.

3 Majonézu rozmíchejte s asi 6 lžícemi láku a s hořčicí. Na dno mísy rozprostřete čtvrtinu brambor, osolte je a opepřete, posypte čtvrtinou zbylých připravených nakrájených přísad a hrášku a polijte čtvrtinou ochucené majonézy. Postup opakujte do spotřebování přísad. Pak opatrně podeberte rukama brambory naspodu mísy a vše krátce promíchejte. Ochutnejte, zda není potřeba salát dokyselit či dosolit, a uložte ho do chladu rozležet.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit