Připravte si bramborový salát jako od maminky!
Suroviny
mrkev
100
g
celer
75
g
petržel
50
g
brambory
500
g
uvařené, oloupané
vývar hovězí
50
ml
nemusí být
cibule
50
g
nasekaná
okurky nakládané
2
ks
nasekaná
vejce
2
ks
natvrdo, nasekané
majonéza
2
PL
hořčice
1
ČL
(nemusí být)
hrášek
1
PL
uvařený
sůl
na dochucení
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
na dochucení
ocet
možno nahradit lákem z okurek, na dochucení
Postup
1
Uvařte 100 g mrkve, 60–90 g celeru, 50 g petržele (vše vcelku a očištěné). 500 g kostiček z vařených oloupaných brambor zvlhčete 50 ml horkého (hovězího) vývaru (nemusí být) a smíchejte s 50 g cibule, 2 kyselými okurkami, 2–3 vejci natvrdo (vše nasekané), uvařenou zeleninou nakrájenou na kostičky, cca 2 lžícemi majonézy, cca 1 lžičkou hořčice (nemusí být), 1 lžící uvařeného hrášku.
2
Osolte, opepřete, okyselte citronem, octem nebo lákem z okurek. Nechte několik hodin nebo do druhého dne odležet v chladu. V tom případě je lepší přidat majonézu až před podáváním.