Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí bramborový salát

Jako od maminky

Vydání: 2008/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 4–6 porcí
Doba přípravy: Do hodiny
P
Salát Česká

Ingredience

    • 100 g mrkve
    • 60–90 g celeru
    • 50 g petržele
    • 500 g brambor, uvařených a oloupaných  
    • 50 ml (hovězího) vývaru (nemusí být)
    • 50 g cibule, nasekané
    • 2 kyselé okurky, nasekané
    • 2–3 vejce natvrdo, nasekaná 
    • 2 lžíce majonézy
    • 1 lžička hořčice (nemusí být)
    • 1 lžíce uvařeného hrášku
    • sůl, čerstvě mletý pepř, citronová šťáva a ocet či lák z okurek na dochucení 

Příprava jídla

Uvařte 100 g mrkve, 60–90 g celeru, 50 g petržele (vše vcelku a očištěné). 500 g kostiček z vařených oloupaných brambor zvlhčete 50 ml horkého (hovězího) vývaru (nemusí být) a smíchejte s 50 g cibule, 2 kyselými okurkami, 2–3 vejci natvrdo (vše nasekané), uvařenou zeleninou nakrájenou na kostičky, cca 2 lžícemi majonézy, cca 1 lžičkou hořčice (nemusí být), 1 lžící uvařeného hrášku. Osolte, opepřete, okyselte citronem, octem nebo lákem z okurek. Nechte několik hodin nebo do druhého dne odležet v chladu. V tom případě je lepší přidat majonézu až před podáváním.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s jablky

Bramborový salát s kysaným zelím

Salát z červených brambor

Bramborový salát s okurkou

Bramborový salát s hruškami

Salát z opečených brambor

Bramborový salát s avokádem

Bramborový salát & ryba (2 v 1)

Vídeňský bramborový salát po židovsku

REKLAMA

Přidat komentář