Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Na 4–6 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1088 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 122 g
Tuky 45 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jako od maminky

Suroviny

mrkev 100 g
celer 60 g
petržel 50 g
brambory 500 g
uvařené, oloupané
vývar 50 ml
(hovězí), nemusí být
cibule 50 g
nasekaná
2 ks
kyselá okurka nasekaná
vejce 2 ks
natvrdo, nasekané
majonéza 2 PL
hořčice 1 ČL
(nemusí být)
hrášek 1 PL
uvařený
sůl
na dochucení
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
citronová štáva
na dochucení
ocet
možno nahradit lákem z okurek, na dochucení

Uvařte 100 g mrkve, 60–90 g celeru, 50 g petržele (vše vcelku a očištěné). 500 g kostiček z vařených oloupaných brambor zvlhčete 50 ml horkého (hovězího) vývaru (nemusí být) a smíchejte s 50 g cibule, 2 kyselými okurkami, 2–3 vejci natvrdo (vše nasekané), uvařenou zeleninou nakrájenou na kostičky, cca 2 lžícemi majonézy, cca 1 lžičkou hořčice (nemusí být), 1 lžící uvařeného hrášku. Osolte, opepřete, okyselte citronem, octem nebo lákem z okurek. Nechte několik hodin nebo do druhého dne odležet v chladu. V tom případě je lepší přidat majonézu až před podáváním.

Apetit magazín

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit