Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
bramborovy salat
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Na 4–6 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1166 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 139 g
Tuky 46 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si bramborový salát jako od maminky!

Suroviny

mrkev 100 g
celer 75 g
petržel 50 g
uvařené, oloupané
vývar hovězí 50 ml
nemusí být
nasekaná
nasekaná
vejce 2 ks
natvrdo, nasekané
majonéza 2 PL
hořčice 1 ČL
(nemusí být)
hrášek 1 PL
uvařený
sůl
na dochucení
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
na dochucení
ocet
možno nahradit lákem z okurek, na dochucení

Postup

1

Uvařte 100 g mrkve, 60–90 g celeru, 50 g petržele (vše vcelku a očištěné). 500 g kostiček z vařených oloupaných brambor zvlhčete 50 ml horkého (hovězího) vývaru (nemusí být) a smíchejte s 50 g cibule, 2 kyselými okurkami, 2–3 vejci natvrdo (vše nasekané), uvařenou zeleninou nakrájenou na kostičky, cca 2 lžícemi majonézy, cca 1 lžičkou hořčice (nemusí být), 1 lžící uvařeného hrášku.

2

Osolte, opepřete, okyselte citronem, octem nebo lákem z okurek. Nechte několik hodin nebo do druhého dne odležet v chladu. V tom případě je lepší přidat majonézu až před podáváním.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...