Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Králík marinovaný v červeném víně

Popis receptu: 
V alpském podhůří na severu Itálie je tahle domácí úprava nesmírně oblíbená – hlavně v zimě. Velmi lahodný způsob, jak se zahřát!
Autor: Helena Ryklová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    * 1 králíka o váze cca 2 kg, naporcovaného * 2 lahve těžšího červeného vína * 3 mrkve * svazek řapíkatého celeru * 1 cibuli * 4 stroužky česneku * 3–4 bobkové listy * 3–4 zrnka jalovce * 3–4 hřebíčky * 2 lžíce hladké mouky * 1 l masového vývaru * sůl a pepř na dochucení * 2 lžíce olivového oleje * snítku jalovce na ozdobu (nemusí být)

Příprava jídla

1. Do větší teflonové pánve vložte opláchnuté porce králíka a zakryjte je poklicí. Pět až deset minut je bez tuku prohřívejte na mírném plameni. Potom slijte vodu, kterou maso pustí, a postup opakujte; postačí dvě minuty. Znovu slijte tekutinu a opláchněte maso pod studenou vodou. 2. Vložte králíka do velké mísy spolu s nakrájenou zeleninou a kořením. Zalijte vínem a na 24 až 48 hodin uložte do ledničky. 3. V široké nerezové pánvi rozehřejte olivový olej. Vkládejte do něj kousky marinovaného masa a krátce je opékejte. Potom je osolte, přikryjte pokličkou a na mírném plameni asi hodinu duste. Podlévejte vývarem a marinádou. 4. Mouku rozmíchejte v troše teplého vývaru a vlijte do šťávy. Promíchejte a krátce povařte, až omáčka zhoustne. Pak jí zalijte králíka a případně ho ozdobte snítkou jalovce. Podávejte s polentou.
REKLAMA

Přidat komentář