Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Desetiminutové tortellini

Typické italské jídlo za pár minut. Lehké, přesto syté. Minimum vaření.

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Italská

Ingredience

    • 500 g hotových špenátových tortellin (plněné taštičky)
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 400 g malých pevných, nejlépe třešňových rajčátek
    • 100 g petrželky, nasekané najemno
    • 6 lžic strouhaného parmazánu
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu – pozor, abyste je nepřevařili. Zatímco se těstoviny vaří, rozehřejte v silnostěnném kastrolu olej a opečte na něm celá rajčátka tak, až začnou jejich slupky praskat. Kastrol sejměte z ohně.

2. Těstoviny sceďte; trochu vody, ve které se vařily, nechte stranou. To je pravý italský způsob; tekutina z vaření se používá na zjemnění omáčky. Kastrol s rajčaty teď vraťte na mírný oheň. Přidejte k nim okapané tortellini a petrželku, přilijte lžíci vody z těstovin a přisypte většinu parmazánu. Všechno opatrně promíchejte, aby se tortellini jemně obalily šťávou, krátce a rychle prohřejte, případně osolte a opepřete. Podávejte se zbylým parmazánem, aby si každý posloužil podle chuti.

Tip apetitu
Taštičky plněné špenátem a ricottou jsou syté, jemné a díky vakuovému balení chutnají jako domácí. Těstoviny Le Torri, 250 g, cca 39 Kč, prodává např. J. Meinl.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/05, str.10

Přidat komentář