Americký tortellinový salát

Americký tortellinový salát

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2806 kcal
Bílkoviny 72 g
Cukr 372 g
Tuky 107 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Itálie a Mexiko na jednom talíři – překvapivé, ale vlastně logické spojení. Ba co víc, přímo labužníkův sen.

Suroviny

tortelliny 500 g
chlazených se sýrovou náplní
400 g
konzerva černých fazolí scezená a propláchnutá
mražená kukuřice hrst
spařená a okapaná
paprika žlutá 2 ks
nakrájené na kostičky
avokádo 1 ks
dužina nakrájená na kostičky
250 g
třešňová rajčátka (nejlépe barevné směsi), rozpůlených
cibule červená 1 ks
malá, nakrájená nadrobno
koriandr 0.5 svazku
+ na ozdobení
NA ZÁLIVKU
olivový olej extra panenský 3 PL
limeta 2 ks
šťáva
rýžový ocet 2 PL
česnek 1 stroužek
drcený
krupicový cukr 1 ČL
chilli sušené 1 ČL
(mletého chilli)
1 ČL
římský kmín mletý
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Tortelliny uvařte podle návodu na obalu, sceďte a propláchněte studenou vodou, nechte okapat.

2 Tortelliny dejte do mísy a promíchejte s ostatními přísadami na salát.

3 Přísady na zálivku prošlehejte v misce či protřepejte ve šroubovací sklenici. Podle chuti osolte a opepřete.

4 Salát promíchejte se zálivkou – množství upravte podle chuti (možná nebudete potřebovat všechnu).

NĚCO NAVÍC
Salát je skvělý jako oběd s sebou a také ho můžete udělat den předem. Kouzlo spočívá v tom, připravit salát a zálivku zvlášť (obojí uchovávejte v chladu) a promíchat je až těsně před podáváním. Avokádo v takovém případě po nakrájení promíchejte s troškou citronové nebo limetové šťávy. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit