Tortellini ve vývaru s pórkem

Tortellini ve vývaru s pórkem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 767 kcal
Bílkoviny 28 g
Cukr 74 g
Tuky 28 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá večeře, kterou máte sfouknutou raz dva!

Suroviny

olivový olej 2 PL
pórek 2 ks
menší, podélně přepůlené, na proužky
vývar kuřecí 1.2 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
1 bal
torellini koupené-nejlépe náplň špenát a ricotta / domácí (viz Něco navíc)
petrželka hrst
nasekaná
kopr hrst
nasekaný
parmazán
strouhaný nahrubo, k podávání

1 V hlubší pánvi rozpalte na středním plameni olivový olej a opékejte pórek, dokud nezměkne a nezesklovatí. Přilijte vývar a nechte 10 minut vařit. Potom osolte, vsypte tortellini a uvařte je doměkka. Opepřete, dochuťte solí a vmíchejte petržel a kopr. Podávejte sypané parmazánem.

NĚCO NAVÍC
Tortellini si můžete připravit i domácí: Na náplň smíchejte 200 g čerstvé ricotty, vykapané, nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z 1/2 citronu, 2 lžíce nasekaných listů bazalky, 1 stroužek česneku, prolisovaný, 3 hrsti listů baby špenátu, nakrájeného najemno, a 2 lžíce nasucho opražených piniových oříšků. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Na vál nebo pracovní plochu prosejte 500 g hladké mouky, utvořte důlek a vlijte do něj 5 vajec, rozšlehaných s pár kapkami olivového oleje a 1 lžičkou rozpuštěného másla. Vsypte 2 lžíce jemně mletých mandlí a osolte. Pečlivým hnětením vypracujte hladké pružné těsto. Vyválejte ho na co nejtenčí plát – nejlépe strojkem na nudle. Z těsta krájejte širší pruhy a v pravidelných intervalech na ně klaďte kopečky náplně tak, abyste přes ně mohli přeložit další pruh těsta a důkladně přitisknout. Pak naplněné pruhy těsta rozkrájejte na čtverce či vykrajujte kolečka; naplněné tvary přeložte, stočte okraje okolo palce a stiskněte. Připravené těstoviny můžete použít do polévky nebo je uvařit a podávat jen tak, pokapané máslem a posypané parmazánem, piniemi a bylinkami.

Foto: Rob Streeter
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit