0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tortellini ve vývaru s pórkem

Tortellini ve vývaru s pórkem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Tortellini ve vývaru s pórkem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1156 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 138 g
Tuky 36 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá večeře, kterou máte sfouknutou raz dva!

Suroviny

olivový olej 2 PL
pórek 2 ks
menší, podélně přepůlené, na proužky
vývar kuřecí 1,2 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
torteliny 1 bal
koupené-nejlépe náplň špenát a ricotta / domácí (viz Něco navíc)
petrželka hrst
nasekaná
kopr hrst
nasekaný
strouhaný nahrubo, k podávání

1 V hlubší pánvi rozpalte na středním plameni olivový olej a opékejte pórek, dokud nezměkne a nezesklovatí. Přilijte vývar a nechte 10 minut vařit. Potom osolte, vsypte tortellini a uvařte je doměkka. Opepřete, dochuťte solí a vmíchejte petržel a kopr. Podávejte sypané parmazánem.

NĚCO NAVÍC
Tortellini si můžete připravit i domácí: Na náplň smíchejte 200 g čerstvé ricotty, vykapané, nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z 1/2 citronu, 2 lžíce nasekaných listů bazalky, 1 stroužek česneku, prolisovaný, 3 hrsti listů baby špenátu, nakrájeného najemno, a 2 lžíce nasucho opražených piniových oříšků. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Na vál nebo pracovní plochu prosejte 500 g hladké mouky, utvořte důlek a vlijte do něj 5 vajec, rozšlehaných s pár kapkami olivového oleje a 1 lžičkou rozpuštěného másla. Vsypte 2 lžíce jemně mletých mandlí a osolte. Pečlivým hnětením vypracujte hladké pružné těsto. Vyválejte ho na co nejtenčí plát – nejlépe strojkem na nudle. Z těsta krájejte širší pruhy a v pravidelných intervalech na ně klaďte kopečky náplně tak, abyste přes ně mohli přeložit další pruh těsta a důkladně přitisknout. Pak naplněné pruhy těsta rozkrájejte na čtverce či vykrajujte kolečka; naplněné tvary přeložte, stočte okraje okolo palce a stiskněte. Připravené těstoviny můžete použít do polévky nebo je uvařit a podávat jen tak, pokapané máslem a posypané parmazánem, piniemi a bylinkami.

Foto: Rob Streeter
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč