Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tortellini ve vývaru s pórkem

Jednoduchá večeře, kterou máte sfouknutou raz dva!

Vydání: 2019/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3–4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka Italská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 menší pórky, podélně přepůlené a nakrájené na proužky
    • 1,2 litru drůbežího vývaru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 balení čerstvých koupených tortellin – nejlépe s náplní špenát a ricotta nebo domácí (viz Něco navíc)
    • hrst hladkolisté petržele, nasekané
    • hrst kopru, nasekaného
    • nahrubo strouhaný parmazán k podávání

Příprava jídla

1 V hlubší pánvi rozpalte na středním plameni olivový olej a opékejte pórek, dokud nezměkne a nezesklovatí. Přilijte vývar a nechte 10 minut vařit. Potom osolte, vsypte tortellini a uvařte je doměkka. Opepřete, dochuťte solí a vmíchejte petržel a kopr. Podávejte sypané parmazánem.

NĚCO NAVÍC
Tortellini si můžete připravit i domácí: Na náplň smíchejte 200 g čerstvé ricotty, vykapané, nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z 1/2 citronu, 2 lžíce nasekaných listů bazalky, 1 stroužek česneku, prolisovaný, 3 hrsti listů baby špenátu, nakrájeného najemno, a 2 lžíce nasucho opražených piniových oříšků. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Na vál nebo pracovní plochu prosejte 500 g hladké mouky, utvořte důlek a vlijte do něj 5 vajec, rozšlehaných s pár kapkami olivového oleje a 1 lžičkou rozpuštěného másla. Vsypte 2 lžíce jemně mletých mandlí a osolte. Pečlivým hnětením vypracujte hladké pružné těsto. Vyválejte ho na co nejtenčí plát – nejlépe strojkem na nudle. Z těsta krájejte širší pruhy a v pravidelných intervalech na ně klaďte kopečky náplně tak, abyste přes ně mohli přeložit další pruh těsta a důkladně přitisknout. Pak naplněné pruhy těsta rozkrájejte na čtverce či vykrajujte kolečka; naplněné tvary přeložte, stočte okraje okolo palce a stiskněte. Připravené těstoviny můžete použít do polévky nebo je uvařit a podávat jen tak, pokapané máslem a posypané parmazánem, piniemi a bylinkami.

Foto: Rob Streeter
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Losos s cajunským kořením a zelným salátem

Kuřecí páj se zeleninou

Jehněčí po španělsku

Sendvič se steakem a máslovou cibulkou

REKLAMA

Přidat komentář