Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tortellini ve vývaru s pórkem
Tortellini ve vývaru s pórkem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Tortellini ve vývaru s pórkem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1156 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 138 g
Tuky 36 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá večeře, kterou máte sfouknutou raz dva!

Suroviny

olivový olej 2 PL
pórek 2 ks
menší, podélně přepůlené, na proužky
vývar kuřecí 1,2 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
tortelliny 1 bal
koupené-nejlépe náplň špenát a ricotta / domácí (viz Něco navíc)
petrželka hrst
nasekaná
kopr hrst
nasekaný
strouhaný nahrubo, k podávání

Postup

1

V hlubší pánvi rozpalte na středním plameni olivový olej a opékejte pórek, dokud nezměkne a nezesklovatí. Přilijte vývar a nechte 10 minut vařit. Potom osolte, vsypte tortellini a uvařte je doměkka. Opepřete, dochuťte solí a vmíchejte petržel a kopr. Podávejte sypané parmazánem.

NĚCO NAVÍC
Tortellini si můžete připravit i domácí: Na náplň smíchejte 200 g čerstvé ricotty, vykapané, nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z 1/2 citronu, 2 lžíce nasekaných listů bazalky, 1 stroužek česneku, prolisovaný, 3 hrsti listů baby špenátu, nakrájeného najemno, a 2 lžíce nasucho opražených piniových oříšků. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Na vál nebo pracovní plochu prosejte 500 g hladké mouky, utvořte důlek a vlijte do něj 5 vajec, rozšlehaných s pár kapkami olivového oleje a 1 lžičkou rozpuštěného másla. Vsypte 2 lžíce jemně mletých mandlí a osolte. Pečlivým hnětením vypracujte hladké pružné těsto. Vyválejte ho na co nejtenčí plát – nejlépe strojkem na nudle. Z těsta krájejte širší pruhy a v pravidelných intervalech na ně klaďte kopečky náplně tak, abyste přes ně mohli přeložit další pruh těsta a důkladně přitisknout. Pak naplněné pruhy těsta rozkrájejte na čtverce či vykrajujte kolečka; naplněné tvary přeložte, stočte okraje okolo palce a stiskněte. Připravené těstoviny můžete použít do polévky nebo je uvařit a podávat jen tak, pokapané máslem a posypané parmazánem, piniemi a bylinkami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...