Tortellini ve vývaru s pórkem

Tortellini ve vývaru s pórkem

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 767 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 74 g
Tuky 28 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá večeře, kterou máte sfouknutou raz dva!

Suroviny

olivový olej 2 PL
pórek 2 ks
menší, podélně přepůlené, na proužky
vývar kuřecí 1.2 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
1 bal
torellini koupené-nejlépe náplň špenát a ricotta / domácí (viz Něco navíc)
petrželka hrst
nasekaná
kopr hrst
nasekaný
parmazán
strouhaný nahrubo, k podávání

1 V hlubší pánvi rozpalte na středním plameni olivový olej a opékejte pórek, dokud nezměkne a nezesklovatí. Přilijte vývar a nechte 10 minut vařit. Potom osolte, vsypte tortellini a uvařte je doměkka. Opepřete, dochuťte solí a vmíchejte petržel a kopr. Podávejte sypané parmazánem.

NĚCO NAVÍC
Tortellini si můžete připravit i domácí: Na náplň smíchejte 200 g čerstvé ricotty, vykapané, nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z 1/2 citronu, 2 lžíce nasekaných listů bazalky, 1 stroužek česneku, prolisovaný, 3 hrsti listů baby špenátu, nakrájeného najemno, a 2 lžíce nasucho opražených piniových oříšků. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Na vál nebo pracovní plochu prosejte 500 g hladké mouky, utvořte důlek a vlijte do něj 5 vajec, rozšlehaných s pár kapkami olivového oleje a 1 lžičkou rozpuštěného másla. Vsypte 2 lžíce jemně mletých mandlí a osolte. Pečlivým hnětením vypracujte hladké pružné těsto. Vyválejte ho na co nejtenčí plát – nejlépe strojkem na nudle. Z těsta krájejte širší pruhy a v pravidelných intervalech na ně klaďte kopečky náplně tak, abyste přes ně mohli přeložit další pruh těsta a důkladně přitisknout. Pak naplněné pruhy těsta rozkrájejte na čtverce či vykrajujte kolečka; naplněné tvary přeložte, stočte okraje okolo palce a stiskněte. Připravené těstoviny můžete použít do polévky nebo je uvařit a podávat jen tak, pokapané máslem a posypané parmazánem, piniemi a bylinkami.

Foto: Rob Streeter
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit