Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Desetiminutové tortellini
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 36
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2704 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 348 g
Tuky 91 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mezi recepty na rychlé večeře jednoznačně patří tyto desetiminutové tortellini. Jde o typické italské jídlo za pár minut a i korun. Lehké, přesto syté. Zkrátka dokonalý recept pro příležitosti, kdy jste nestihli velký nákup nebo jednoduše máte málo času na vaření.

Suroviny

tortelliny 500 g
špenátové
olivový olej 2 PL
rajčata cherry 400 g
petrželka 100 g
najemno
strouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu – pozor, abyste je nepřevařili. Zatímco se těstoviny vaří, rozehřejte v silnostěnném kastrolu olej a opečte na něm celá rajčátka tak, až začnou jejich slupky praskat. Kastrol sejměte z ohně.

2

Těstoviny sceďte; trochu vody, ve které se vařily, nechte stranou. To je pravý italský způsob; tekutina z vaření se používá na zjemnění omáčky.

3

Kastrol s rajčaty teď vraťte na mírný oheň. Přidejte k nim okapané tortellini a petrželku, přilijte lžíci vody z těstovin a přisypte většinu parmazánu. Všechno opatrně promíchejte, aby se tortellini jemně obalily šťávou, krátce a rychle prohřejte, případně osolte a opepřete.

4

Podávejte se zbylým parmazánem, aby si každý posloužil podle chuti.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

02.09.2007 08:21
Recept se nachází v č.5/05, str.10

Apetit magazín