0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Torteliny recept
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 30
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2704 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 348 g
Tuky 91 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Typické italské jídlo, které připravíte za pár minut. Lehké, přesto syté a všichni budou spokojeni.

Suroviny

tortelliny 500 g
špenátové
olivový olej 2 PL
rajčata cherry 400 g
petrželka 100 g
najemno
strouhaný
sůl
pepř

Postup

1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu – pozor, abyste je nepřevařili. Zatímco se těstoviny vaří, rozehřejte v silnostěnném kastrolu olej a opečte na něm celá rajčátka tak, až začnou jejich slupky praskat. Kastrol sejměte z ohně.

2

Těstoviny sceďte; trochu vody, ve které se vařily, nechte stranou. To je pravý italský způsob; tekutina z vaření se používá na zjemnění omáčky.

3

Kastrol s rajčaty teď vraťte na mírný oheň. Přidejte k nim okapané tortellini a petrželku, přilijte lžíci vody z těstovin a přisypte většinu parmazánu. Všechno opatrně promíchejte, aby se tortellini jemně obalily šťávou, krátce a rychle prohřejte, případně osolte a opepřete.

Podávejte se zbylým parmazánem, aby si každý posloužil podle chuti.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.5/05, str.10

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...