Mezi recepty na rychlé večeře jednoznačně patří tyto desetiminutové tortellini. Jde o typické italské jídlo za pár minut a i korun. Lehké, přesto syté. Zkrátka dokonalý recept pro příležitosti, kdy jste nestihli velký nákup nebo jednoduše máte málo času na vaření.
Suroviny
Postup
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu – pozor, abyste je nepřevařili. Zatímco se těstoviny vaří, rozehřejte v silnostěnném kastrolu olej a opečte na něm celá rajčátka tak, až začnou jejich slupky praskat. Kastrol sejměte z ohně.
Těstoviny sceďte; trochu vody, ve které se vařily, nechte stranou. To je pravý italský způsob; tekutina z vaření se používá na zjemnění omáčky.
Kastrol s rajčaty teď vraťte na mírný oheň. Přidejte k nim okapané tortellini a petrželku, přilijte lžíci vody z těstovin a přisypte většinu parmazánu. Všechno opatrně promíchejte, aby se tortellini jemně obalily šťávou, krátce a rychle prohřejte, případně osolte a opepřete.
Podávejte se zbylým parmazánem, aby si každý posloužil podle chuti.
Komentáře