Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Řecké jehněčí s rýží

Tohle jehněčí chutná nejlépe rovnou z hrnce! Jednoduše ho proto postavte doprostřed stolu a nechte, ať si každý nabírá sám. Podávejte s lehkým salátem.
Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení 2,5 hodiny
P
Maso Řecká

Ingredience

    • 1 kg vykostěného jehněčího plecka
    • 2 cibule, na kolečka
    • 1 lžíce nasekaného oregana
    • 2 svitky skořice, přelomené
    • ½ lžičky mleté skořice
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 400 g nakládaných rajčat ve vlastní šťávě, nasekaných
    • 1200 ml zeleninového vývaru
    • 400 g těstovinové rýže
    • hobliny parmazánu k servírování

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů Celsia. Jehněčí maso nakrájejte na čtyřcentimetrové kousky a ty rozprostřete na dno kastrolu (nejlépe těžkého litinového). Přidejte cibuli, oregano, celou i mletou skořici a olivový olej a vše dobře promíchejte. Pečte odklopené tři čtvrtě hodiny. Čas od času promíchejte.

2 Navrch pečeného jehněčího dejte rajčata, přilijte vývar a pečlivě přiklopte. Vraťte do trouby a pečte hodinu a půl, dokud není maso krásně měkké.
3 Vyndejte skořicové svitky a do hrnce vsypte těstovinovou rýži. Přiklopte a pečte dalších dvacet minut, aby rýže změkla. Vytáhněte z trouby, nechte pět minut odpočinout. Před servírováním posypte hoblinami parmazánu. Podávejte se salátem z jednoho římského salátu, červené cibulky pokrájené na tenká kolečka, poloviny okurky, hrsti oliv a kaparů, zastříknutým červeným vinným octem, olivovým olejem a posypaným sýrem feta.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář