Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře na estragonu s pikantním sýrem

Estragon dodá kuřeti francouzský nádech, který zdůrazní i sýr

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny
PT25M
Pečení 0:25
Francouzská

Ingredience

    • 8 kuřecích prsíček bez kůže
    • 20 g čerstvého estragonu
    • 300 g čerstvého měkkého pikantního sýra (např. ovčího, kozího)
    • 5 pevných, zralých rajčat
    • 3 lžíce olivového oleje
    • sůl a černý pepř, čerstvě mletý

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 ˚C. Do každého kousku kuřete udělejte ostrým nožem dlouhý podélný zářez. Maso podél něj rozevřete a naklaďte v jedné vrstvě do lehce vymaštěného pekáčku nebo zapékací mísy.

2. Osm lístků estragonu nechte na ­ozdobu, zbytek jemně posekejte a spolu s pepřem vešlehejte do kozího sýra. Směs pak lžičkou naneste do zářezů v mase. Rajčata nakrájejte na plátky a na každý kousek kuřete položte dva; přidejte lístek estragonu a zakápněte olejem.

3. Osolte, opepřete a vložte na pětadvacet až třicet minut do trouby. Kuře má být propečené, ale ještě vláčné; pokud je budete podávat studené, odlijte z pekáče šťávu.

Přeprava a servírování:
Nádobu snadno přenesete přetaženou fólií na potraviny. Nedělejte si žádné starosti s ohříváním: kuřecí maso můžete podávat také studené, nebo ho rovnou upečte až na večírku!
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/05, str.48

Přidat komentář