Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře v pomerančích s rozmarýnem

Balzamikový ocet dodá omáčce hloubku a masu pomůže rychleji zkřehnout

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15

Ingredience

    • 4 kuřecí prsíčka
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 3 lžíce balzamikového octa
    • 150 ml čerstvé pomerančové šťávy
    • 150 ml kuřecího vývaru
    • 1 lžíci sekaného čerstvého rozmarýnu
    • 1 lžíci třtinového cukru
    • ½ lžíce másla
    • filátka z jednoho pomeranče (dílky zbavené tenké slupky a zrnek)
    • snítky rozmarýnu na ozdobu
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Prsíčka zabalte do potravinové fólie a lehce naklepejte (třeba dnem pánve). Vyjměte z fólie, opepřete a pět minut pečte na rozpáleném oleji v silnostěnné pánvi. Maso jednou obraťte.

2. Přelijte dvěma lžícemi octa, pomerančovou šťávou a vývarem. Posypte rozmarýnem, osolte, přiveďte k varu, snižte plamen a vařte pět minut bez pokličky. Polévejte šťávou a po chvíli obraťte.

3. Vmíchejte cukr, máslo a zbytek octa a ještě pár minut vařte, až bude omáčka hustá a lesklá. Kuře vložte do servírovací mísy, přelijte omáčkou, ozdobte plátky pomeranče a snítkami rozmarýnu. Podávejte s rýží a křehkým zeleným salátem.

Jedna porce obsahuje cca: 1084 kJ, 34 g bíkovin, 11 g cukrů, 9 g tuku, 3 g nasycených mastných kyselin, stopy vlákniny, 5 g přidaného cukru, 0,3 g soli
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborné a jednoduché jídlo, doporučuji.
Obrazek uzivatele
omáčka byla delikatesní. bohužel byla v mém podání dost řídká. neporadil by mi prosím někdo jak tuto omáčku udělat hustější? (déle vařit? více másla?)
Obrazek uzivatele
Zkus to vařit opravdu hodně prudce, aby se většina omáčky vyvařila už v první fázi. Taky maso tou omáčkou tak víc nasákne. Pak napiš, jak se ti to povedlo :-)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/05, str.56
Obrazek uzivatele
Jídlo je vynikající, jednoduché na přípravu, chuť je nevšední. Připravovala jsem je pro hosty několikrát, vždycky se to líbilo a všem chutnalo! Doporučuju!!
Obrazek uzivatele
Recept je opravdu moc dobrý, jako přílohu jsem zvolila kuskus s rozinkami a piniovými oříšky a nedělní oběd krásně chutnal exotikou.
Obrazek uzivatele
je to super, jednoduchý a rychlý. řidší omáčka nám nevadila. Hodili jsme si to se salátem (římský salát+cizrna) a fungovalo to jako prima zálivka

Přidat komentář