Balzamikový ocet dodá omáčce hloubku a masu pomůže rychleji zkřehnout
Suroviny
kuřecí prsa
4
ks
olivový olej
2
PL
balzamikový ocet
3
PL
pomerančová šťáva
150
ml
vývar kuřecí
150
ml
rozmarýn
1
PL
sekaný, čerstvý
třtinový cukr
1
PL
máslo
½
PL
pomeranč
1
ks
filátka z něj - dílky zbavené tenké slupky a zrnek
rozmarýn
snítky
na ozdobu
sůl
pepř
Postup
1
Prsíčka zabalte do potravinové fólie a lehce naklepejte (třeba dnem pánve). Vyjměte z fólie, opepřete a pět minut pečte na rozpáleném oleji v silnostěnné pánvi. Maso jednou obraťte.
2
Přelijte dvěma lžícemi octa, pomerančovou šťávou a vývarem. Posypte rozmarýnem, osolte, přiveďte k varu, snižte plamen a vařte pět minut bez pokličky. Polévejte šťávou a po chvíli obraťte.
3
Vmíchejte cukr, máslo a zbytek octa a ještě pár minut vařte, až bude omáčka hustá a lesklá. Kuře vložte do servírovací mísy, přelijte omáčkou, ozdobte plátky pomeranče a snítkami rozmarýnu. Podávejte s rýží a křehkým zeleným salátem.
Komentáře
je to super, jednoduchý a rychlý. řidší omáčka nám nevadila. Hodili jsme si to se salátem (římský salát+cizrna) a fungovalo to jako prima zálivka