0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře v pomerančích s rozmarýnem

Kuře v pomerančích s rozmarýnem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Kuře v pomerančích s rozmarýnem

4.6 / 5. Počet hodnocení: 20
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1049 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 59 g
Tuky 39 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Balzamikový ocet dodá omáčce hloubku a masu pomůže rychleji zkřehnout

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
olivový olej 2 PL
balzamikový ocet 3 PL
pomerančová šťáva 150 ml
vývar kuřecí 150 ml
rozmarýn 1 PL
sekaný, čerstvý
třtinový cukr 1 PL
máslo 0.5 PL
pomeranč 1 ks
filátka z něj - dílky zbavené tenké slupky a zrnek
rozmarýn snítky
na ozdobu
sůl
pepř

Postup

1

Prsíčka zabalte do potravinové fólie a lehce naklepejte (třeba dnem pánve). Vyjměte z fólie, opepřete a pět minut pečte na rozpáleném oleji v silnostěnné pánvi. Maso jednou obraťte.

2

Přelijte dvěma lžícemi octa, pomerančovou šťávou a vývarem. Posypte rozmarýnem, osolte, přiveďte k varu, snižte plamen a vařte pět minut bez pokličky. Polévejte šťávou a po chvíli obraťte.

3

Vmíchejte cukr, máslo a zbytek octa a ještě pár minut vařte, až bude omáčka hustá a lesklá. Kuře vložte do servírovací mísy, přelijte omáčkou, ozdobte plátky pomeranče a snítkami rozmarýnu. Podávejte s rýží a křehkým zeleným salátem.

Související články

Jak vykostit kuře
  • Zajímavosti

Jak vykostit kuře

Už žádné rozhodování, zda kuřecí paličky, křídlo, nebo stehno. Naučte se zpracovat celé kuře.       ...
Jak na marinování kuřecího masa?
  • Zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Anonym

Výborné a jednoduché jídlo, doporučuji.

Anonym

omáčka byla delikatesní. bohužel byla v mém podání dost řídká. neporadil by mi prosím někdo jak tuto omáčku udělat hustější? (déle vařit? více másla?)

Anonym

Zkus to vařit opravdu hodně prudce, aby se většina omáčky vyvařila už v první fázi. Taky maso tou omáčkou tak víc nasákne. Pak napiš, jak se ti to povedlo :-)

Anonym

Jídlo je vynikající, jednoduché na přípravu, chuť je nevšední. Připravovala jsem je pro hosty několikrát, vždycky se to líbilo a všem chutnalo! Doporučuju!!

Anonym

Recept je opravdu moc dobrý, jako přílohu jsem zvolila kuskus s rozinkami a piniovými oříšky a nedělní oběd krásně chutnal exotikou.

Lucie Winklerová

je to super, jednoduchý a rychlý. řidší omáčka nám nevadila. Hodili jsme si to se salátem (římský salát+cizrna) a fungovalo to jako prima zálivka

Obchod Apetit