Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře v pomerančích s rozmarýnem
Kuře v pomerančích s rozmarýnem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Kuře v pomerančích s rozmarýnem

4.6/5 Počet hodnocení: 27
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1049 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 59 g
Tuky 39 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Balzamikový ocet dodá omáčce hloubku a masu pomůže rychleji zkřehnout

Suroviny

olivový olej 2 PL
balzamikový ocet 3 PL
pomerančová šťáva 150 ml
vývar kuřecí 150 ml
rozmarýn 1 PL
sekaný, čerstvý
třtinový cukr 1 PL
máslo ½ PL
filátka z něj - dílky zbavené tenké slupky a zrnek
rozmarýn snítky
na ozdobu
sůl
pepř

Postup

1

Prsíčka zabalte do potravinové fólie a lehce naklepejte (třeba dnem pánve). Vyjměte z fólie, opepřete a pět minut pečte na rozpáleném oleji v silnostěnné pánvi. Maso jednou obraťte.

2

Přelijte dvěma lžícemi octa, pomerančovou šťávou a vývarem. Posypte rozmarýnem, osolte, přiveďte k varu, snižte plamen a vařte pět minut bez pokličky. Polévejte šťávou a po chvíli obraťte.

3

Vmíchejte cukr, máslo a zbytek octa a ještě pár minut vařte, až bude omáčka hustá a lesklá. Kuře vložte do servírovací mísy, přelijte omáčkou, ozdobte plátky pomeranče a snítkami rozmarýnu. Podávejte s rýží a křehkým zeleným salátem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

05.03.2015 12:13

je to super, jednoduchý a rychlý. řidší omáčka nám nevadila. Hodili jsme si to se salátem (římský salát+cizrna) a fungovalo to jako prima zálivka

15.10.2008 09:00
Recept je opravdu moc dobrý, jako přílohu jsem zvolila kuskus s rozinkami a piniovými oříšky a nedělní oběd krásně chutnal exotikou.
29.02.2008 12:27
Jídlo je vynikající, jednoduché na přípravu, chuť je nevšední. Připravovala jsem je pro hosty několikrát, vždycky se to líbilo a všem chutnalo! Doporučuju!!
02.09.2007 08:44
Recept se nachází v č.5/05, str.56
16.02.2007 15:47
omáčka byla delikatesní. bohužel byla v mém podání dost řídká. neporadil by mi prosím někdo jak tuto omáčku udělat hustější? (déle vařit? více másla?)
19.02.2008 15:49
Zkus to vařit opravdu hodně prudce, aby se většina omáčky vyvařila už v první fázi. Taky maso tou omáčkou tak víc nasákne. Pak napiš, jak se ti to povedlo :-)
23.01.2007 18:33
Výborné a jednoduché jídlo, doporučuji.