Kuře v pomerančích s rozmarýnem

Kuře v pomerančích s rozmarýnem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1011 kcal
Bílkoviny 95 g
Cukr 39 g
Tuky 45 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Balzamikový ocet dodá omáčce hloubku a masu pomůže rychleji zkřehnout

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
olivový olej 2 PL
ocet 3 PL
balzamikový
150 ml
šťáva čerstvá, pomerančová
vývar kuřecí 150 ml
rozmarýn 1 PL
sekaný, čerstvý
třtinový cukr 1 PL
máslo 1 PL
pomeranč 1 ks
filátka z něj - dílky zbavené tenké slupky a zrnek
rozmarýn snítky
na ozdobu
sůl
pepř
1. Prsíčka zabalte do potravinové fólie a lehce naklepejte (třeba dnem pánve). Vyjměte z fólie, opepřete a pět minut pečte na rozpáleném oleji v silnostěnné pánvi. Maso jednou obraťte.

2. Přelijte dvěma lžícemi octa, pomerančovou šťávou a vývarem. Posypte rozmarýnem, osolte, přiveďte k varu, snižte plamen a vařte pět minut bez pokličky. Polévejte šťávou a po chvíli obraťte.

3. Vmíchejte cukr, máslo a zbytek octa a ještě pár minut vařte, až bude omáčka hustá a lesklá. Kuře vložte do servírovací mísy, přelijte omáčkou, ozdobte plátky pomeranče a snítkami rozmarýnu. Podávejte s rýží a křehkým zeleným salátem.

Jedna porce obsahuje cca: 1084 kJ, 34 g bíkovin, 11 g cukrů, 9 g tuku, 3 g nasycených mastných kyselin, stopy vlákniny, 5 g přidaného cukru, 0,3 g soli

Obchod Apetit