Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Mleté maso na arabský způsob

Popis receptu: 
Mleté maso pečené s kuskusem, provoněné hřebíčkem a posypané cibulkou se skořicí.
Autor: Pavla Vírová
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    0,5 kila hovězího mletého, 150 g kuskusu, hřebíček - umletá hrst, mandle - větší nasekaná hrst, 1 velká cibule, mletá skořice, několik stroužků česneku, bílý jogurt na omáčku

Příprava jídla

Dobře namletý hřebíček, kuskus, mleté maso a nasekané madle pořádně promísím. Není účelem udělat maso a kuskus v poměru 1:1, ale aby směs získala žádanou sytost, musí být na povrchu hmoty kuskus hodně vidět. Přidám sůl. Ze směsi udělám větší koule, ideálně podle počtu strávníků. Podliji trochou vody a v titanové pánvi dám péct do předehřáté trouby na 180°. Vypékající šťáva se vsákne do kuskusu. Maso je upečené celkem rychle, asi tak dvacet až třicet minut maximálně. Na povrchu vznikne tvrdší kůrka, ale uvnitř je pěkně propečené a měkké. Na pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli. Když je hotová, poprášíme ji skořicí. Na malý kelímek jogurtu dávám 3-4 stroužky, které tam namačkám a přidám sůl. Na talíř dám masové koule, posypu cibulkou, k tomu se podává jogurtová omáčka. Pokud má někdo chuť, lze podávat s pečivem anebo čerstvou zeleninou. Mnozí mají tendenci k jídlu přikusovat chléb - ono to opticky vypadá opravdu trochu chudě. Ale zaručuji, že je to dost syté, takže bych přidal maximálně tak čerstvou zeleninu.
REKLAMA

Přidat komentář