Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nadívané telecí hrudí s bramborovou kaší
Nadívané telecí hrudí s bramborovou kaší
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nadívané telecí hrudí s bramborovou kaší

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7207 kcal
Bílkoviny 336 g
Sacharidy 437 g
Tuky 430 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Telecí je v obchodech dostupné po celý rok, byla by škoda jíst ho jen na jaře! Je výborné jako roláda, pečené na másle, obalené jako řízek,“ doporučuje Roman Vaněk.

Suroviny

bez kosti
sůl
pepř
čerstvě mletý
na pokladení
vývar hovězí 600 ml
Na nádivku
starý
rozpuštěné
vejce 3 ks
žloutky a bílky zvlášť
petrželka 2 PL
najemno
sůl
strouhaný
z poloviny citronu
dušená
mrkev 50 g
Na bramborovou kaši
oloupané, typ B nebo C
sůl
máslo 100 g
rozpuštěné, horké

Postup

1

Rohlíky na nádivku nakrájejte na 1cm kostky a nechte proschnout na plechu v troubě rozehřáté na 150°C asi 10 minut. Přesypte do mísy a nechte vychladnout.

2

V jiné míse prošlehejte smetanu, máslo a žloutky. Přidejte petržel, špetku soli, muškátový oříšek a citronovou kůru, prošlehejte a přilijte k rohlíkům. Troubu rozehřejte na 140°C.

3

Šunku a mrkev nakrájejte na malé kostičky. Mrkev zhruba minutu vařte ve vroucí vodě, pak zchlaďte v ledové, osušte a společně se šunkou přidejte k rohlíkům. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a po částech jej vmíchejte do směsi.

4

Pokud máte maso v podobě nízkého šálu, srovnejte ho paličkou na maso na stejnou výšku, dobře osolte a opepřete a pak do vzniklého plátu zabalte nádivku do rolády. Jestliže je maso vyšší, udělejte do něj z boku nožem kapsu, důkladně ho zvenku i uvnitř osolte a opepřete, do kapsy dejte nádivku a uzavřete jehlou, špejlí nebo ji zašijte. Maso vložte do pekáčku a poklaďte plátky másla. Podlijte 200 ml vývaru, zakryjte alobalem a pečte zhruba 1 hodinu. Poté sundejte alobal a pečte ještě další hodinu. Upečené maso vyndejte na prkénko a udržujte v teple pod alobalem.

5

Mezitím na kaši uvařte brambory v osolené vodě pod pokličkou doměkka. Slijte je a rozšťouchejte. Hrnec s bramborami postavte na nejmenší plamen a metličkou zašlehejte máslo, potom postupně zašlehávejte smetanu, dokud kaše nebude mít ideální konzistenci. Ochutnejte a dosolte.

6

Pekáček s výpekem postavte na sporák, zaprašte moukou a umíchejte jíšku. Zalijte zbylým vývarem, odškrabejte přípečky a důkladně je rozmíchejte. Stáhněte plotnu na minimum a šťávu 20 minut provářejte. Přeceďte a dochuťte solí a pepřem. Potom maso nakrájejte na plátky a podávejte se šťávou a bramborovou kaší.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín