0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nadívané telecí hrudí s bramborovou kaší

Nadívané telecí hrudí s bramborovou kaší
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nadívané telecí hrudí s bramborovou kaší

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7207 kcal
Bílkoviny 336 g
Sacharidy 437 g
Tuky 430 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Telecí je v obchodech dostupné po celý rok, byla by škoda jíst ho jen na jaře! Je výborné jako roláda, pečené na másle, obalené jako řízek,“ doporučuje Roman Vaněk.

Suroviny

telecí hrudí 1 kg
bez kosti
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo
na pokladení
vývar hovězí 600 ml
mouka pšeničná hladká 2 ČL
Na nádivku
rohlíky 4 ks
starý
smetana ke šlehání 50 ml
máslo 30 g
rozpuštěné
vejce 3 ks
žloutky a bílky zvlášť
petrželka 2 PL
najemno
sůl
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
citronová kůra
z poloviny citronu
šunka vepřová 100 g
dušená
mrkev 50 g
Na bramborovou kaši
brambory 1 kg
oloupané, typ B nebo C
sůl
máslo 100 g
rozpuštěné, horké
smetana ke šlehání 300 ml
horká

1 Rohlíky na nádivku nakrájejte na 1cm kostky a nechte proschnout na plechu v troubě rozehřáté na 150°C asi 10 minut. Přesypte do mísy a nechte vychladnout.

2 V jiné míse prošlehejte smetanu, máslo a žloutky. Přidejte petržel, špetku soli, muškátový oříšek a citronovou kůru, prošlehejte a přilijte k rohlíkům. Troubu rozehřejte na 140°C.

3 Šunku a mrkev nakrájejte na malé kostičky. Mrkev zhruba minutu vařte ve vroucí vodě, pak zchlaďte v ledové, osušte a společně se šunkou přidejte k rohlíkům. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a po částech jej vmíchejte do směsi.

4 Pokud máte maso v podobě nízkého šálu, srovnejte ho paličkou na maso na stejnou výšku, dobře osolte a opepřete a pak do vzniklého plátu zabalte nádivku do rolády. Jestliže je maso vyšší, udělejte do něj z boku nožem kapsu, důkladně ho zvenku i uvnitř osolte a opepřete, do kapsy dejte nádivku a uzavřete jehlou, špejlí nebo ji zašijte. Maso vložte do pekáčku a poklaďte plátky másla. Podlijte 200 ml vývaru, zakryjte alobalem a pečte zhruba 1 hodinu. Poté sundejte alobal a pečte ještě další hodinu. Upečené maso vyndejte na prkénko a udržujte v teple pod alobalem.

5 Mezitím na kaši uvařte brambory v osolené vodě pod pokličkou doměkka. Slijte je a rozšťouchejte. Hrnec s bramborami postavte na nejmenší plamen a metličkou zašlehejte máslo, potom postupně zašlehávejte smetanu, dokud kaše nebude mít ideální konzistenci. Ochutnejte a dosolte.

6 Pekáček s výpekem postavte na sporák, zaprašte moukou a umíchejte jíšku. Zalijte zbylým vývarem, odškrabejte přípečky a důkladně je rozmíchejte. Stáhněte plotnu na minimum a šťávu 20 minut provářejte. Přeceďte a dochuťte solí a pepřem. Potom maso nakrájejte na plátky a podávejte se šťávou a bramborovou kaší. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč