Naprosto geniální spojení vepřové panenky a bramborákového těsta představuje nesmrtelnou klasiku, kterou si můžete vychutnat k večeři nebo servírovat jako rodinný oběd. Řízečky v bramboráku stačí doplnit jen lehkým salátem ze zelených lístků. Pokud milujete bramboráky, pak tento recept nesmíte minout.
Suroviny
Postup
Maso nakrájené na medailonky lehce naklepejte klouby ruky. Osolte ho, případně nařízněte okraje.
Z nastrouhaných brambor slijte přebytečnou tekutinu a trochu je ještě vymačkejte. V míse je zalijte mlékem a promíchejte. Přidejte ostatní přísady na těsto a pomalu přisypávejte mouku, až vznikne hustší, ale stále tekuté těstíčko. Osolte ho a opepřete.
Maso obalte v hladké mouce a přebytečnou oklepněte. Maso položte do těstíčka, lžící opatrně navršte trochu na horní stranu a touto stranou řízek vložte do rozpáleného oleje. Nyní na horní stranu dejte další lžíci těstíčka, rozetřete a uhlaďte. Po každé straně opékejte aspoň 8 minut, aby bylo maso propečené. Nechte odsát přebytečný tuk na papírových utěrkách. Podávejte s lehkým salátem.
NĚCO NAVÍC Hotový řízek můžete krátce zapéct v rozpálené troubě, aby byl opravdu křupavý. Bramborákové těsto lze naplnit nejen masem, ale třeba i olomouckými tvarůžky či hermelínem.