Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Řízečky v bramboráku

Nesmrtelná klasika

Vydání: 2014/10
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT16M
Smažení 0:16
Maso Česká

Ingredience

    • 600–800 g vepřové panenky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • olej na smažení
    • směs salátových lístků na ozdobení (polníček, frisée, červená čekanka)

    NA TĚSTÍČKO

    • 500 g brambor, oloupaných a nastrouhaných najemno
    • 100 ml horkého mléka
    • 2 vejce
    • 3–4 lžíce hladké mouky + na obalení masa
    • 4–6 stroužků česneku, prolisovaných
    • 1 lžička majoránky
    • lehký zeleninový salát k podávání

Příprava jídla

1 Maso nakrájené na medailonky lehce naklepejte klouby ruky. Osolte ho, případně nařízněte okraje.

2 Z nastrouhaných brambor slijte přebytečnou tekutinu a trochu je ještě vymačkejte. V míse je zalijte mlékem a promíchejte. Přidejte ostatní přísady na těsto a pomalu přisypávejte mouku, až vznikne hustší, ale stále tekuté těstíčko. Osolte ho a opepřete.

3 Maso obalte v hladké mouce a přebytečnou oklepněte. Maso položte do těstíčka, lžící opatrně navršte trochu na horní stranu a touto stranou řízek vložte do rozpáleného oleje. Nyní na horní stranu dejte další lžíci těstíčka, rozetřete a uhlaďte. Po každé straně opékejte aspoň 8 minut, aby bylo maso propečené. Nechte odsát přebytečný tuk na papírových utěrkách. Podávejte s lehkým salátem.

NĚCO NAVÍC Hotový řízek můžete krátce zapéct v rozpálené troubě, aby byl opravdu křupavý. Bramborákové těsto lze naplnit nejen masem, ale třeba i olomouckými tvarůžky či hermelínem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Řízky plněné křenem

Kuřecí nugety v jogurtu

Telecí řízky v hrubé strouhance

Králičí marinované řízky

Milujeme řízky aneb 30 nejlepších receptů!

REKLAMA

Přidat komentář