Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Smažené bramborové dukáty s kořením

Popis receptu: 
Velice rychlé a snadné jídlo, které můžete použít buď jako samostatný pokrm, nebo jako přílohu ideálně ke grilovaným či podobně tepelně upraveným masům.
Autor: Barbora Tesnerová
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 10 minut

Ingredience

    - syrové brambory (lépe nové)
    - olej na smažení (rostlinný či fritovací, použijete-li friťák)
    - mletá červená paprika
    - sůl (nejlépe mořská)
    - oregano či jiné bylinky dle chuti (sušené)

Příprava jídla

1/ Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné cca 3 - 4 mm, osušíme papírovou utěrkou.

2/ Ve vysoké pánvi (příp. ve fritovacím hrnci) rozpálíme silnou vrstvu oleje. Jednotlivé plátky brambor vložíme do pánve tak, aby plavaly, a s občasným zamícháním a obracením smažíme dozlatova.

3/ Hotové brambory opět osušíme papírovou utěrkou (či ubrousky), osolíme ideálně mořskou solí, přidáme mletou papriku a sušené bylinky. Promícháme a ihned podáváme.
REKLAMA

Přidat komentář