Suroviny
brambory
syrové, lépe nové
olej
na smažení, (rostlinný či fritovací, použijete-li friťák)
paprika
mletá červená
sůl
nejlépe mořská
oregano
nebo jiné bylinky dle chuti, sušené
1/ Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné cca 3 - 4 mm, osušíme papírovou utěrkou.
2/ Ve vysoké pánvi (příp. ve fritovacím hrnci) rozpálíme silnou vrstvu oleje. Jednotlivé plátky brambor vložíme do pánve tak, aby plavaly, a s občasným zamícháním a obracením smažíme dozlatova.
3/ Hotové brambory opět osušíme papírovou utěrkou (či ubrousky), osolíme ideálně mořskou solí, přidáme mletou papriku a sušené bylinky. Promícháme a ihned podáváme.
2/ Ve vysoké pánvi (příp. ve fritovacím hrnci) rozpálíme silnou vrstvu oleje. Jednotlivé plátky brambor vložíme do pánve tak, aby plavaly, a s občasným zamícháním a obracením smažíme dozlatova.
3/ Hotové brambory opět osušíme papírovou utěrkou (či ubrousky), osolíme ideálně mořskou solí, přidáme mletou papriku a sušené bylinky. Promícháme a ihned podáváme.