Smažené bramborové dukáty s kořením

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Smažené bramborové dukáty s kořením

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do 10 minut

Suroviny

brambory
syrové, lépe nové
olej
na smažení, (rostlinný či fritovací, použijete-li friťák)
paprika
mletá červená
sůl
nejlépe mořská
oregano
nebo jiné bylinky dle chuti, sušené
1/ Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné cca 3 - 4 mm, osušíme papírovou utěrkou.

2/ Ve vysoké pánvi (příp. ve fritovacím hrnci) rozpálíme silnou vrstvu oleje. Jednotlivé plátky brambor vložíme do pánve tak, aby plavaly, a s občasným zamícháním a obracením smažíme dozlatova.

3/ Hotové brambory opět osušíme papírovou utěrkou (či ubrousky), osolíme ideálně mořskou solí, přidáme mletou papriku a sušené bylinky. Promícháme a ihned podáváme.
Autor: barbarka_cz

Obchod Apetit