Pikantní zálivka se do horkých brambor pěkně vsákne a ochutí je.
Suroviny
vejce
5
ks
brambory
2
kg
drobné salátové, varný typ A
hořčice dijonská
1
PL
citronová šťáva
2
PL
olivový olej extra panenský
6
PL
česnek
1
stroužek
drcený
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
pažitka
1
svazek
nasekaný + na ozdobení
rukola
100
g
rukokla nahrubo + na ozdobení
pepř
drcený na ozdobení
Postup
1
Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte a oloupejte. Brambory uvařte doměkka, slijte a nechte 5 minut chladnout.
2
Na zálivku prošlehejte hořčici, citronovou šťávu, olej a česnek, osolte a opepřete. Brambory překrájejte napůl a ještě horké promíchejte se zálivkou. Těsně před podáváním vmíchejte pažitku a rukolu a ozdobte vejci nakrájenými na čtvrtky. Posypte pažitkou a rukolou a případně drceným pepřem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Velikonoční hostina(7 receptů )
- Saláty jako stvořené k velikonoční nádivce(23 receptů )
- Šest desítek nápadů, co s vařenými vejci aneb Kam s vejci na tvrdo(60 receptů )