Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené brambory à la pizza
Pečené brambory à la pizza
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené brambory à la pizza

3.2/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1130 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 98 g
Tuky 57 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Někdy stačí obměnit pár ingrediencí nebo postup a staré známé recepty hned zazáří novotou! Zkuste velkou bramboru obložit jako pizzu, budete příjemně překvapeni... 

Suroviny

velké moučné
olivový olej 1 PL
nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
milano, pepperoni, na plátky
bazalka 2 hrsti
lístky
strouhaná

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C. Brambory okartáčujte a dobře osušte. Párkrát každou propíchejte vidličkou a pak pečte rovnou na mřížce 1–1,5 hodiny, až budou uvnitř hodně měkké nebo viz Něco navíc.

2

Mezitím v pánvi na oleji opékejte cibuli asi 4 minuty, až změkne. Vmíchejte česnek a salám a míchejte další 1–2 minuty. Pak přidejte krájená rajčata, přiveďte k varu a vařte 5 minut. Osolte, opepřete a vmíchejte polovinu bazalky.

3

Brambory roztrhněte a trochu rozmáčkněte nebo rozpulte nožem. Dejte je do pekáčku a navršte na ně rajčatovou náplň. Štědře posypte sýrem a zapečte pod grilem dozlatova. Posypte zbytkem bazalky.

NĚCO NAVÍC
Celý proces pečení můžete zrychlit – propíchané brambory zabalte do pečicího papíru a 8–10 minut zahřívejte v mikrovlnce na nejvyšší příkon.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...