Pečené brambory à la pizza

Pečené brambory à la pizza

Hodnocení receptu
Průměr: 2 ()
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 872 kcal
Bílkoviny 32 g
Cukr 103 g
Tuky 32 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Někdy stačí obměnit pár ingrediencí nebo postup a staré známé recepty hned zazáří novotou! Zkuste velkou bramboru obložit jako pizzu, budete příjemně překvapeni... 

Suroviny

brambory 4 ks
moučné
olivový olej 1 PL
cibule červená 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
60 g
italský salám plátkový, např.pepperoni nebo milano, natrhaný
konzervovaná rajčata krájená 400 g
v konzervě
bazalka 2 hrst
natrhané lístky
mozzarella 100 g
strouhaná

1 Troubu předehřejte na 190°C. Brambory okartáčujte a dobře osušte. Párkrát každou propíchejte vidličkou a pak pečte rovnou na mřížce 1–1,5 hodiny, až budou uvnitř hodně měkké nebo viz Něco navíc.

2 Mezitím v pánvi na oleji opékejte cibuli asi 4 minuty, až změkne. Vmíchejte česnek a salám a míchejte další 1–2 minuty. Pak přidejte krájená rajčata, přiveďte k varu a vařte 5 minut. Osolte, opepřete a vmíchejte polovinu bazalky.

3 Brambory roztrhněte a trochu rozmáčkněte nebo rozpulte nožem. Dejte je do pekáčku a navršte na ně rajčatovou náplň. Štědře posypte sýrem a zapečte pod grilem dozlatova. Posypte zbytkem bazalky.

NĚCO NAVÍC
Celý proces pečení můžete zrychlit – propíchané brambory zabalte do pečicího papíru a 8–10 minut zahřívejte v mikrovlnce na nejvyšší příkon. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit