Někdy stačí obměnit pár ingrediencí nebo postup a staré známé recepty hned zazáří novotou! Zkuste velkou bramboru obložit jako pizzu, budete příjemně překvapeni...
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 190°C. Brambory okartáčujte a dobře osušte. Párkrát každou propíchejte vidličkou a pak pečte rovnou na mřížce 1–1,5 hodiny, až budou uvnitř hodně měkké nebo viz Něco navíc.
2 Mezitím v pánvi na oleji opékejte cibuli asi 4 minuty, až změkne. Vmíchejte česnek a salám a míchejte další 1–2 minuty. Pak přidejte krájená rajčata, přiveďte k varu a vařte 5 minut. Osolte, opepřete a vmíchejte polovinu bazalky.
3 Brambory roztrhněte a trochu rozmáčkněte nebo rozpulte nožem. Dejte je do pekáčku a navršte na ně rajčatovou náplň. Štědře posypte sýrem a zapečte pod grilem dozlatova. Posypte zbytkem bazalky.
NĚCO NAVÍC
Celý proces pečení můžete zrychlit – propíchané brambory zabalte do pečicího papíru a 8–10 minut zahřívejte v mikrovlnce na nejvyšší příkon.