Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné

Suroviny

syrové, lépe nové
olej
na smažení, (rostlinný či fritovací, použijete-li friťák)
mletá červená
sůl
nejlépe mořská
oregano
nebo jiné bylinky dle chuti, sušené

Postup

1

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné cca 3 - 4 mm, osušíme papírovou utěrkou.

2

Ve vysoké pánvi (příp. ve fritovacím hrnci) rozpálíme silnou vrstvu oleje. Jednotlivé plátky brambor vložíme do pánve tak, aby plavaly, a s občasným zamícháním a obracením smažíme dozlatova.

3

Hotové brambory opět osušíme papírovou utěrkou (či ubrousky), osolíme ideálně mořskou solí, přidáme mletou papriku a sušené bylinky. Promícháme a ihned podáváme.

Foto: PXhere.com

 
Autor: barbarka_cz

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč