Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažené bramborové dukáty s kořením

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné

Suroviny

syrové, lépe nové
olej
na smažení, (rostlinný či fritovací, použijete-li friťák)
mletá červená
sůl
nejlépe mořská
oregano
nebo jiné bylinky dle chuti, sušené

Postup

1

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné cca 3 - 4 mm, osušíme papírovou utěrkou.

2

Ve vysoké pánvi (příp. ve fritovacím hrnci) rozpálíme silnou vrstvu oleje. Jednotlivé plátky brambor vložíme do pánve tak, aby plavaly, a s občasným zamícháním a obracením smažíme dozlatova.

3

Hotové brambory opět osušíme papírovou utěrkou (či ubrousky), osolíme ideálně mořskou solí, přidáme mletou papriku a sušené bylinky. Promícháme a ihned podáváme.

Foto: PXhere.com

 
Autor: barbarka_cz

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...