Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné

Suroviny

syrové, lépe nové
olej
na smažení, (rostlinný či fritovací, použijete-li friťák)
mletá červená
sůl
nejlépe mořská
oregano
nebo jiné bylinky dle chuti, sušené

Postup

1

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné cca 3 - 4 mm, osušíme papírovou utěrkou.

2

Ve vysoké pánvi (příp. ve fritovacím hrnci) rozpálíme silnou vrstvu oleje. Jednotlivé plátky brambor vložíme do pánve tak, aby plavaly, a s občasným zamícháním a obracením smažíme dozlatova.

3

Hotové brambory opět osušíme papírovou utěrkou (či ubrousky), osolíme ideálně mořskou solí, přidáme mletou papriku a sušené bylinky. Promícháme a ihned podáváme.

Foto: PXhere.com

 
Autor: barbarka_cz

Apetit magazín