0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chlupaté knedlíky se slaninou a cibulkou

Chlupaté knedlíky se slaninou a cibulkou

4.6 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2127 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 340 g
Tuky 50 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podávejte jako samostatný pokrm s dušeným hlávkovým zelím, s kysaným zelím nebo jako přílohu k pečenému masu třeba se špenátem.

Suroviny

slanina 60 g
na kostičky
cibule 1 ks
nadrobno
brambory 750 g
varný typ C
vejce 1 ks
mouka pšeničná hrubá 250 g
sůl
sádlo 2 PL
vepřové či olej

1 Do velkého kastrolu dejte vařit osolenou vodu. V pánvi nasucho vyškvařte pokrájenou slaninu a osmahněte na ní cibulku.

2 Brambory oloupejte a nastrouhejte do mísy na jemném struhadle; slijte vodu, kterou pustily, můžete je i trochu vymačkat. Přimíchejte vejce, mouku, slaninu s cibulkou, osolte, promíchejte. Z těsta ihned vykrajujte dvěma lžícemi noky a rovnou je házejte do kastrolu s vodou. Jakmile začne voda opět vřít, velmi opatrně zamíchejte, aby se odlepily ode dna. Vařte 8–12 minut.

3 Knedlíky vylovte cedníkem nebo děrovanou lžící a na minutu je ponořte do nádoby se studenou vodou. Nechte okapat a promíchejte s rozpuštěným sádlem.

TIPY & TRIKY

  • S těstem ze syrových brambor se musí pracovat rychle, jinak šedne a řídne.
  • Aby knedlíky zůstaly žluté, zkuste nastrouhané brambory přelít trochou svařeného mléka, brambory vymačkat a dále pokračovat podle uvedeného postupu.
  • Část syrových brambor také lze nahradit strouhanou vařenou bramborou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit