Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2127 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 340 g
Tuky 50 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podávejte jako samostatný pokrm s dušeným hlávkovým zelím, s kysaným zelím nebo jako přílohu k pečenému masu třeba se špenátem.

Související recepty

Suroviny

na kostičky
nadrobno
varný typ C
vejce 1 ks
mouka pšeničná hrubá 250 g
sůl
vepřové či olej

Postup

1

Do velkého kastrolu dejte vařit osolenou vodu. V pánvi nasucho vyškvařte pokrájenou slaninu a osmahněte na ní cibulku.

2

Brambory oloupejte a nastrouhejte do mísy na jemném struhadle; slijte vodu, kterou pustily, můžete je i trochu vymačkat. Přimíchejte vejce, mouku, slaninu s cibulkou, osolte, promíchejte. Z těsta ihned vykrajujte dvěma lžícemi noky a rovnou je házejte do kastrolu s vodou. Jakmile začne voda opět vřít, velmi opatrně zamíchejte, aby se odlepily ode dna. Vařte 8–12 minut.

3

Knedlíky vylovte cedníkem nebo děrovanou lžící a na minutu je ponořte do nádoby se studenou vodou. Nechte okapat a promíchejte s rozpuštěným sádlem.

TIPY & TRIKY

S těstem ze syrových brambor se musí pracovat rychle, jinak šedne a řídne. Aby knedlíky zůstaly žluté, zkuste nastrouhané brambory přelít trochou svařeného mléka, brambory vymačkat a dále pokračovat podle uvedeného postupu. Část syrových brambor také lze nahradit strouhanou vařenou bramborou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...