Chlupaté knedlíky se slaninou a cibulkou

Chlupaté knedlíky se slaninou a cibulkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2127 kcal
Bílkoviny 70 g
Cukr 340 g
Tuky 50 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Podávejte jako samostatný pokrm s dušeným hlávkovým zelím, s kysaným zelím nebo jako přílohu k pečenému masu třeba se špenátem.

Suroviny

slanina 60 g
uzená, na kostičky
cibule 1 ks
nadrobno
brambory 750 g
syrové, oloupané, varný typ C
vejce 1 ks
mouka pšeničná hrubá 250 g
sůl
sádlo 2 PL
vepřové či olej
1 Do velkého kastrolu dejte vařit osolenou vodu. V pánvi nasucho vyškvařte pokrájenou slaninu a osmahněte na ní cibulku.

2 Brambory oloupejte a nastrouhejte do mísy na jemném struhadle; slijte vodu, kterou pustily, můžete je i trochu vymačkat. Přimíchejte vejce, mouku, slaninu s cibulkou, osolte, promíchejte. Z těsta ihned vykrajujte dvěma lžícemi noky a rovnou je házejte do kastrolu s vodou. Jakmile začne voda opět vřít, velmi opatrně zamíchejte, aby se odlepily ode dna. Vařte 8–12 minut.

3 Knedlíky vylovte cedníkem nebo děrovanou lžící a na minutu je ponořte do nádoby se studenou vodou. Nechte okapat a promíchejte s rozpuštěným sádlem.

TIPY & TRIKY
  • S těstem ze syrových brambor se musí pracovat rychle, jinak šedne a řídne.
  • Aby knedlíky zůstaly žluté, zkuste nastrouhané brambory přelít trochou svařeného mléka, brambory vymačkat a dále pokračovat podle uvedeného postupu.
  • Část syrových brambor také lze nahradit strouhanou vařenou bramborou.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit