
Tyrolský eintopf
Tradiční pokrm horalů. Sytá pochoutka z jednoho hrnce.
Vydání: 2009/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 500 g vepřové krkovice
- 500 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), očištěné
- 3 cibule, nakrájené na osminky
- 6 stroužků česneku, drcených
- sůl a pepř
- 8 bobkových listů
- 1 litr masového vývaru
- 3 brambory, oloupané
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Maso a kořenovou zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky, o velikosti zhruba 4 × 4 cm. Vložte je do hrnce, který můžete strčit do trouby (pokud máte jen hrnce s umělohmotnými uchy, použijte hlubší pekáč), přidejte česnek, cibuli, bobkové listy, vydatně osolte, opepřete a promíchejte.
2 Zalijte vývarem nebo vodou, přiklopte poklicí a vložte na hodinu do trouby.
3 Mezitím uvařte v osolené vodě doměkka brambory. Po hodině pečení zkontrolujte, zda se eintopf nepřipaluje, podle potřeby dolijte vývarem či vodou a ještě dvacet minut pod pokličkou pečte. Na závěr přidejte brambory a podávejte.
Přidat komentář