Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2663 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 389 g
Tuky 58 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle polévku můžete obměňovat podle chuti: zkuste ji okořenit třeba kari či nahradit brambory loupanými rajčaty. Nakonec polévku můžete posypat opraženými sekanými vlašskými ořechy.

Suroviny

cibule 3 ks
česnek 3 stroužky
olivový olej extra panenský 2 PL
nebo sezamový
brambory 500 g
očištěné a nakrájené na měsíčky
paprika sladká 2 ČL
plus 1/2 lžičky ostré papriky nebo chilli
cizrna 500 g
mangold 2 hrsti
nahrubo pokrájené
bujon zeleninový 2 kostky
Biolinie, Würzl
100 ml
kravská smetana nebo sojová smetana na vaření
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská

V pánvi na oleji poduste na mírném ohni cibulku a česnek. Až změknou, přidejte koření, osolte a společně chvíli opékejte. Zalijte litrem a půl horké vody, přidejte kostky bujonu, cizrnu a brambory. Vařte asi 15 minut, až brambory změknou.

Třetinu polévky odeberte a rozmixujte. Vraťte zpět – skvěle ji tím zahustíte. Přidejte nakrájený mangold, nechte přejít varem a ihned vypněte. Dochuťte solí, pepřem, popřípadě troškou smetany.

Komentáře

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit