Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 33
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2807 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 394 g
Tuky 71 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle polévku můžete obměňovat podle chuti: zkuste ji okořenit třeba kari či nahradit brambory loupanými rajčaty. Nakonec polévku můžete posypat opraženými sekanými vlašskými ořechy.

Suroviny

česnek 3 stroužky
olivový olej extra panenský 2 PL
nebo sezamový
očištěné a nakrájené na měsíčky
cizrna 500 g
paprika mletá pálivá ½ ČL
nebo chilli
mangold 2 hrsti
nahrubo pokrájené
Biolinie, Würzl
kravská nebo sojová
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská

Postup

1

V pánvi na oleji poduste na mírném ohni cibulku a česnek. Až změknou, přidejte koření, osolte a společně chvíli opékejte. Zalijte litrem a půl horké vody, přidejte kostky bujonu, cizrnu a brambory. Vařte asi 15 minut, až brambory změknou.

2

Třetinu polévky odeberte a rozmixujte. Vraťte zpět – skvěle ji tím zahustíte. Přidejte nakrájený mangold, nechte přejít varem a ihned vypněte. Dochuťte solí, pepřem, popřípadě troškou smetany.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Komentáře

26.10.2017 17:52

vyzkoušeno a konstatováno že je excelentní :-)

Apetit magazín