Tradiční pokrm horalů. Sytá pochoutka z jednoho hrnce, která zahřeje, potěší a zažene hlad.
Suroviny
vepřové maso
500
g
kořenová zelenina
500
g
cibule
3
ks
na osminky
česnek
6
stroužků
drcených
sůl
pepř
bobkový list
8
ks
vývar
1
l
brambory
3
ks
oloupané
Postup
1
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Maso a kořenovou zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky, o velikosti zhruba 4 × 4 cm.
2
Vložte je do hrnce, který můžete strčit do trouby (pokud máte jen hrnce s umělohmotnými uchy, použijte hlubší pekáč), přidejte česnek, cibuli, bobkové listy, vydatně osolte, opepřete a promíchejte.
3
Zalijte vývarem nebo vodou, přiklopte poklicí a vložte na hodinu do trouby.
4
Mezitím uvařte v osolené vodě doměkka brambory.
5
Po hodině pečení zkontrolujte, zda se eintopf nepřipaluje, podle potřeby dolijte vývarem či vodou a ještě dvacet minut pod pokličkou pečte.
6
Na závěr přidejte brambory a podávejte.