Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tyrolský eintopf
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4756 kcal
Bílkoviny 197 g
Sacharidy 752 g
Tuky 185 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční pokrm horalů. Sytá pochoutka z jednoho hrnce, která zahřeje, potěší a zažene hlad.

Související recepty

Suroviny

kořenová zelenina 500 g
na osminky
česnek 6 stroužků
drcených
sůl
pepř
vývar 1 l
oloupané

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Maso a kořenovou zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky, o velikosti zhruba 4 × 4 cm.

2

Vložte je do hrnce, který můžete strčit do trouby (pokud máte jen hrnce s umělohmotnými uchy, použijte hlubší pekáč), přidejte česnek, cibuli, bobkové listy, vydatně osolte, opepřete a promíchejte.

3

Zalijte vývarem nebo vodou, přiklopte poklicí a vložte na hodinu do trouby.

4

Mezitím uvařte v osolené vodě doměkka brambory.

5

Po hodině pečení zkontrolujte, zda se eintopf nepřipaluje, podle potřeby dolijte vývarem či vodou a ještě dvacet minut pod pokličkou pečte.

6

Na závěr přidejte brambory a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...