0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6 / 5. Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4676 kcal
Bílkoviny 202 g
Sacharidy 717 g
Tuky 100 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční pokrm horalů. Sytá pochoutka z jednoho hrnce, která zahřeje, potěší a zažene hlad.

Suroviny

vepřové maso 500 g
zelenina 500 g
kořenová - mrkev, petržel, celer
cibule 3 ks
na osminky
česnek 6 stroužků
drcené
sůl
pepř
bobkový list 8 ks
vývar 1 l
brambory 3 ks
oloupané

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Maso a kořenovou zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky, o velikosti zhruba 4 × 4 cm.

2

Vložte je do hrnce, který můžete strčit do trouby (pokud máte jen hrnce s umělohmotnými uchy, použijte hlubší pekáč), přidejte česnek, cibuli, bobkové listy, vydatně osolte, opepřete a promíchejte.

3

Zalijte vývarem nebo vodou, přiklopte poklicí a vložte na hodinu do trouby.

4

Mezitím uvařte v osolené vodě doměkka brambory.

5

Po hodině pečení zkontrolujte, zda se eintopf nepřipaluje, podle potřeby dolijte vývarem či vodou a ještě dvacet minut pod pokličkou pečte.

6

Na závěr přidejte brambory a podávejte.

Související články

Sytá zimní večeře: fazolová polévka
  • Tipy a triky

Sytá zimní večeře: fazolová polévka

Hřejivé fazolové polévky výborně chutnají a zasytí i největší jedlíky. Můžete je připravit jako rychlou zimní večeři. S ošatkou čerstvého chleba budou báječné i jako skvělý sobotní oběd.  ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit