Tradiční pokrm horalů. Sytá pochoutka z jednoho hrnce, která zahřeje, potěší a zažene hlad.
Suroviny
vepřové maso
500
g
zelenina
500
g
kořenová - mrkev, petržel, celer
cibule
3
ks
na osminky
česnek
6
stroužků
drcené
sůl
pepř
bobkový list
8
ks
vývar
1
l
brambory
3
ks
oloupané
1 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Maso a kořenovou zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky, o velikosti zhruba 4 × 4 cm. Vložte je do hrnce, který můžete strčit do trouby (pokud máte jen hrnce s umělohmotnými uchy, použijte hlubší pekáč), přidejte česnek, cibuli, bobkové listy, vydatně osolte, opepřete a promíchejte.
2 Zalijte vývarem nebo vodou, přiklopte poklicí a vložte na hodinu do trouby.
3 Mezitím uvařte v osolené vodě doměkka brambory. Po hodině pečení zkontrolujte, zda se eintopf nepřipaluje, podle potřeby dolijte vývarem či vodou a ještě dvacet minut pod pokličkou pečte. Na závěr přidejte brambory a podávejte.