
Jehněčí kotlety s marockým kořením a ratatouille
Šťavnaté kotlety s voňavou zeleninou — dokonalé spojení.
Ingredience
- 800–900 g jehněčích kotletek
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- marocké koření
- 4 lžíce olivového oleje
- 60 g másla, pokrájeného, + 2 lžíce másla na česnek
- 100 ml hovězího vývaru
- 20 oloupaných stroužků česneku povařených ve 100 ml mléka
- 1 lžíce krupicového cukru
- 4 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, na kostičky
- 1 žlutá paprika, na kostičky
- 1 malá cuketa, na kostičky
- ½ lilku, na kostičky
- 1 rajče, oloupané, na kostičky
- mořská sůl a bílý pepř
- 2 lžičky čerstvého tymiánu, sekaného
- 1 lžička rozmarýnu, nasekaného
- 1 lžíce petrželky, nasekané
Na ratatouille
Příprava jídla
1 Maso osolte, opepřete, obalte v koření a nechte aspoň 2 hodiny marinovat. Pak ho na rozpáleném oleji zprudka opečte – stačí 2 minuty z každé strany. Výpek zalijte vývarem, přiveďte k varu a dosolte. Vypněte a zašlehejte máslo.
2 Povařený scezený česnek opečte v pánvi na másle dozlatova. Přidejte cukr a nechte zkaramelizovat.
3 Na ratatouille v pánvi na oleji nejprve dvě minuty opékejte papriky, pak přidejte cuketu, po třech minutách lilek spolu s bylinkami a česnekem, po dalších dvou minutách rajčata a vše tři minuty vařte. Osolte a opepřete.
4 Na talířích dejte ratatouille do středu, navrch dejte kotletky, karamelizovaný česnek a zalijte šťávou.
NĚCO NAVÍC
Kotlety lze na pánvi opéct i v celku, pak dopéct v troubě při 180 °C (doba záleží na tom, jak je máte rádi propečené) a po vyjmutí nakrájet na plátky – budou ještě šťavnatější.
Přidat komentář