Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Krémová žampiónová polévka

Popis receptu: 
Bohatá vyvážená chuť krémové žampiónové polévky jemně dotažena kapkami citrónů.
Autor: Tomáš Klima
Hodnocení:
83 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    1/2 kilogramu žampiónů 1 litr vývaru 250 ml smetany 3 žloutky 2 lžíce mouky 2 cibule šťáva z jednoho citronu máslo sůl pepř zelená petrželka

Příprava jídla

Žampiony a cibuli nasekáme na plátky. V hrnci roztavíme máslo a na něm zesklíme cibuli. Přidáme žampiony a dusíme spolu 5 minut. Přisypeme mouku, zamícháme a vše zalijeme vývarem. Vaříme 10-15 minut a následně rozmixujeme. Smetanu smícháme se žloutky a přidáme do polévky - ale nevaříme. Žampionovou polévku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Na talířích ji zdobíme zelenou petrželkou (tu ale můžeme ve větším množství přidat i při vaření pro výrazné zesílení chuti).
REKLAMA

Přidat komentář