Krémová žampiónová polévka

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Krémová žampiónová polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 30 minut

Suroviny

žampiony 1 kg
vývar 1
smetana 250 ml
žloutek 3 ks
mouka 2 PL
cibule 2 ks
citronová štáva 1 ks
máslo
sůl
pepř
petrželka
Žampiony a cibuli nasekáme na plátky. V hrnci roztavíme máslo a na něm zesklíme cibuli. Přidáme žampiony a dusíme spolu 5 minut. Přisypeme mouku, zamícháme a vše zalijeme vývarem. Vaříme 10-15 minut a následně rozmixujeme. Smetanu smícháme se žloutky a přidáme do polévky - ale nevaříme. Žampionovou polévku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Na talířích ji zdobíme zelenou petrželkou (tu ale můžeme ve větším množství přidat i při vaření pro výrazné zesílení chuti).
Autor: Tomáš Klima

Obchod Apetit