„Můj tip na úspěch? Sezonní ingredience, recepty našich babiček, moderní postupy, a to vše okořeněné láskou k vaření,“ radí šéfkuchař Tomáš Reisinger, který nás naučil tuto lahůdkovou polévku.
Suroviny
1Šalotku zpěňte na části másla. Přidejte polovinu dávky hřibů nakrájených na kousky, kostičky kořenového celeru a bobkový list. Opékejte na mírném ohni tak, aby se zelenina nezabarvila, jen změkla. Osolte, přihoďte jablka a zalijte jablečnou šťávou. Krátce povařte, pak přilijte vývar a vařte pod poklicí doměkka.
2Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a propasírujte. Přilijte smetanu na zjemnění, část si odložte k podávání, dochuťte a prohřejte. Plátky hub a řapíkatý celer orestujte na zbylém másle, osolte a opepřete. Polévku podávejte s kopečkem opečených plátků hřibů a celeru, celerovou natí a lžící smetany.
Komentáře
Anonym
29.08.2015 07:34
tyhle krémové polévky
tyhle krémové polévky milujeme. Přidávám Knorr bohatý bujon zeleninový, je bez glutamítu, konzervantů a barviv, žádná chemie - nám chutná moc, polívka má "silnější" chuť, tak se s klasickým vývarem nevařím. Polívečka je dobrá. doporučuji vyzkoušet.