Celerový krém s hříbky

Celerový krém s hříbky

Hodnocení receptu
Průměr: 2.3 (4)
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2175 kcal
Bílkoviny 53 g
Cukr 212 g
Tuky 113 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

„Můj tip na úspěch? Sezonní ingredience, recepty našich babiček, moderní postupy, a to vše okořeněné láskou k vaření,“ radí šéfkuchař Tomáš Reisinger, který nás naučil tuto lahůdkovou polévku.

Suroviny

šalotka 80 g
nadrobno
máslo 2 PL
nejlépe přepuštěné
houby 400 g
čerstvé nebo mražené, 1/2 dávky na kousky, 1/2 na plátky
celer 500 g
na kostičky
bobkový list 1 ks
jablka 250 g
oloupaná, zbavená jadřinců, na kostky
jablečná šťáva 200 ml
vývar zeleninový 1 l
lze nahradit vodou
smetana ke šlehání 250 ml
řapíkatý celer 150 g
na plátky
celerová nať
na ozdobu
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Šalotku zpěňte na části másla. Přidejte polovinu dávky hřibů nakrájených na kousky, kostičky kořenového celeru a bobkový list. Opékejte na mírném ohni tak, aby se zelenina nezabarvila, jen změkla. Osolte, přihoďte jablka a zalijte jablečnou šťávou. Krátce povařte, pak přilijte vývar a vařte pod poklicí doměkka.

2 Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a propasírujte. Přilijte smetanu na zjemnění, část si odložte k podávání, dochuťte a prohřejte. Plátky hub a řapíkatý celer orestujte na zbylém másle, osolte a opepřete. Polévku podávejte s kopečkem opečených plátků hřibů a celeru, celerovou natí a lžící smetany.  

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...

Obchod Apetit