Celerový krém s hříbky

Celerový krém s hříbky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2175 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 212 g
Tuky 113 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Můj tip na úspěch? Sezonní ingredience, recepty našich babiček, moderní postupy, a to vše okořeněné láskou k vaření,“ radí šéfkuchař Tomáš Reisinger, který nás naučil tuto lahůdkovou polévku.

Související recepty

Suroviny

šalotka 80 g
nadrobno
máslo 2 PL
nejlépe přepuštěné
houby 400 g
čerstvé nebo mražené, 1/2 dávky na kousky, 1/2 na plátky
celer 500 g
na kostičky
bobkový list 1 ks
jablka 250 g
oloupaná, zbavená jadřinců, na kostky
jablečná šťáva 200 ml
vývar zeleninový 1 l
lze nahradit vodou
smetana ke šlehání 250 ml
řapíkatý celer 150 g
na plátky
celerová nať
na ozdobu
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Šalotku zpěňte na části másla. Přidejte polovinu dávky hřibů nakrájených na kousky, kostičky kořenového celeru a bobkový list. Opékejte na mírném ohni tak, aby se zelenina nezabarvila, jen změkla. Osolte, přihoďte jablka a zalijte jablečnou šťávou. Krátce povařte, pak přilijte vývar a vařte pod poklicí doměkka.

2 Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a propasírujte. Přilijte smetanu na zjemnění, část si odložte k podávání, dochuťte a prohřejte. Plátky hub a řapíkatý celer orestujte na zbylém másle, osolte a opepřete. Polévku podávejte s kopečkem opečených plátků hřibů a celeru, celerovou natí a lžící smetany.  

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Komentáře

Anonym

tyhle krémové polévky milujeme. Přidávám Knorr bohatý bujon zeleninový, je bez glutamítu, konzervantů a barviv, žádná chemie - nám chutná moc, polívka má "silnější" chuť, tak se s klasickým vývarem nevařím. Polívečka je dobrá. doporučuji vyzkoušet.

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit