Dršťkovka z hlívy

Dršťkovka z hlívy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dršťkovka z hlívy

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1273 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 134 g
Tuky 53 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dršťkovou polévku zná každý, ne každý ji ale jí. Vyzkoušejte naši variantu, ve které jsou namísto nepopulárních drštěk houby!

Související recepty

Caldo verde

Caldo verde [čtěte kaldo verde] – portugalská jedn...

Suroviny

sádlo 3 PL
cibule 2 ks
větší, nakrájené nadrobno
hlíva 500 g
nakrájená na proužky nebo na kousky (menší houby můžete nechat v celku)
majoránka (drhnutá) 1 ČL
nebo tymián + čerstvé na ozdobení
mouka pšeničná hladká 2 PL
1–2 lžíce podle potřeby
paprika sladká 3 ČL
mletá
chilli paprička 1 ks
nakrájená nadrobno + další k podávání (nemusí být)
vývar zeleninový 1 l
česnek 2 stroužky
1–2 stroužky podle chuti, drcené
sůl
pepř
čerstvě mletý
zakysaná smetana
k podávání
bylinky
čerstvé, k podávání

Postup

1

V hrnci rozehřejte sádlo a na mírném plameni na něm osmahněte cibuli. Vložte hlívu, majoránku/tymián a za občasného míchání opékejte dalších 10 minut. Přidejte mouku, promíchejte, vsypte mletou papriku a chilli papričku, opět promíchejte a ještě minutu opékejte. Zalijte vývarem, přidejte česnek a vařte asi 15 minut. Osolte a opepřete. Polévku rozdělte do misek, ozdobte zakysanou smetanou, chilli papričkou, chcete-li, a bylinkami a podávejte.

NĚCO NAVÍC
S chilli zacházejte opatrně, aby nebyla polévka moc ostrá. Pokud nemáte čerstvou papričku, můžete použít drcené chilli vločky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit