0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dršťkovka z hlívy

Dršťkovka z hlívy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dršťkovka z hlívy

4.5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1273 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 134 g
Tuky 53 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dršťkovou polévku zná každý, ne každý ji ale jí. Vyzkoušejte naši variantu, ve které jsou namísto nepopulárních drštěk houby!

Suroviny

sádlo 3 PL
cibule 2 ks
větší, nadrobno
hlíva 500 g
nakrájená na proužky nebo na kousky (menší houby můžete nechat v celku)
majoránka (drhnutá) 1 ČL
nebo tymián + čerstvé na ozdobení
mouka pšeničná hladká 2 PL
1–2 lžíce podle potřeby
paprika mletá sladká 3 ČL
mletá
chilli paprička 1 ks
nakrájená nadrobno + další k podávání (nemusí být)
vývar zeleninový 1 l
česnek 2 stroužky
drcené
sůl
pepř
čerstvě mletý
k podávání
bylinky
čerstvé, k podávání

Postup

1

V hrnci rozehřejte sádlo a na mírném plameni na něm osmahněte cibuli. Vložte hlívu, majoránku/tymián a za občasného míchání opékejte dalších 10 minut. Přidejte mouku, promíchejte, vsypte mletou papriku a chilli papričku, opět promíchejte a ještě minutu opékejte. Zalijte vývarem, přidejte česnek a vařte asi 15 minut. Osolte a opepřete. Polévku rozdělte do misek, ozdobte zakysanou smetanou, chilli papričkou, chcete-li, a bylinkami a podávejte.

NĚCO NAVÍC
S chilli zacházejte opatrně, aby nebyla polévka moc ostrá. Pokud nemáte čerstvou papričku, můžete použít drcené chilli vločky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Komentáře

Lenka Kulhánková

Ok

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč