Dršťkovou polévku zná každý, ne každý ji ale jí. Vyzkoušejte naši variantu, ve které jsou namísto nepopulárních drštěk houby! Dršťkovka z hlívy je skvělou alternativou a navíc velmi jednoduchý recept, který máte hotový do půl hodiny.
Suroviny
Postup
V hrnci rozehřejte sádlo a na mírném plameni na něm osmahněte cibuli. Vložte hlívu, majoránku/tymián a za občasného míchání opékejte dalších 10 minut.
Přidejte mouku, promíchejte, vsypte mletou papriku a chilli papričku, opět promíchejte a ještě minutu opékejte. Zalijte vývarem, přidejte česnek a vařte asi 15 minut. Osolte a opepřete. Polévku rozdělte do misek, ozdobte zakysanou smetanou, chilli papričkou, chcete-li, a bylinkami a podávejte.
NĚCO NAVÍC
S chilli zacházejte opatrně, aby nebyla polévka moc ostrá. Pokud nemáte čerstvou papričku, můžete použít drcené chilli vločky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Polévka je grunt! aneb recepty na polévky z celého světa(69 receptů )
- 50 podzimních večeří, které zvládnete po příchodu z práce: Jak si ulehčit vaření a přitom si pochutnat(52 receptů )
- Když houby nerostou: 50 receptů se žampiony, hlívou, shiitake, jidášovým uchem a s dalšími houbami, které koupíte v obchodě(50 receptů )
Komentáře