Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dršťkovka z hlívy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1273 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 134 g
Tuky 53 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dršťkovou polévku zná každý, ne každý ji ale jí. Vyzkoušejte naši variantu, ve které jsou namísto nepopulárních drštěk houby! Dršťkovka z hlívy je skvělou alternativou a navíc velmi jednoduchý recept, který máte hotový do půl hodiny.

Suroviny

větší, nadrobno
hlíva 500 g
nakrájená na proužky nebo na kousky (menší houby můžete nechat v celku)
majoránka (drhnutá) 1 ČL
nebo tymián + čerstvé na ozdobení
1–2 lžíce podle potřeby
nakrájená nadrobno + další k podávání (nemusí být)
vývar zeleninový 1 l
česnek 2 stroužky
drcené
sůl
pepř
čerstvě mletý
k podávání
bylinky
čerstvé, k podávání

Postup

1

V hrnci rozehřejte sádlo a na mírném plameni na něm osmahněte cibuli. Vložte hlívu, majoránku/tymián a za občasného míchání opékejte dalších 10 minut.

2

Přidejte mouku, promíchejte, vsypte mletou papriku a chilli papričku, opět promíchejte a ještě minutu opékejte. Zalijte vývarem, přidejte česnek a vařte asi 15 minut. Osolte a opepřete. Polévku rozdělte do misek, ozdobte zakysanou smetanou, chilli papričkou, chcete-li, a bylinkami a podávejte.

NĚCO NAVÍC
S chilli zacházejte opatrně, aby nebyla polévka moc ostrá. Pokud nemáte čerstvou papričku, můžete použít drcené chilli vločky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Komentáře

21.11.2021 17:24
Ok

Apetit magazín