Dršťkovou polévku zná každý, ne každý ji ale jí. Vyzkoušejte naši variantu, ve které jsou namísto nepopulárních drštěk houby!
Suroviny
sádlo
3
PL
cibule
2
ks
větší, nadrobno
hlíva
500
g
nakrájená na proužky nebo na kousky (menší houby můžete nechat v celku)
majoránka (drhnutá)
1
ČL
nebo tymián + čerstvé na ozdobení
mouka pšeničná hladká
2
PL
1–2 lžíce podle potřeby
paprika mletá sladká
3
ČL
mletá
chilli paprička
1
ks
nakrájená nadrobno + další k podávání (nemusí být)
vývar zeleninový
1
l
česnek
2
stroužky
drcené
sůl
pepř
čerstvě mletý
k podávání
bylinky
čerstvé, k podávání
Postup
1
V hrnci rozehřejte sádlo a na mírném plameni na něm osmahněte cibuli. Vložte hlívu, majoránku/tymián a za občasného míchání opékejte dalších 10 minut. Přidejte mouku, promíchejte, vsypte mletou papriku a chilli papričku, opět promíchejte a ještě minutu opékejte. Zalijte vývarem, přidejte česnek a vařte asi 15 minut. Osolte a opepřete. Polévku rozdělte do misek, ozdobte zakysanou smetanou, chilli papričkou, chcete-li, a bylinkami a podávejte.
NĚCO NAVÍC
S chilli zacházejte opatrně, aby nebyla polévka moc ostrá. Pokud nemáte čerstvou papričku, můžete použít drcené chilli vločky.
Komentáře
Lenka Kulhánková
21.11.2021 17:24
Ok