0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémová žampiónová polévka se smetanou

Krémová žampiónová polévka se smetanou

Hodnocení receptu
4.4 / 5. Počet hodnocení: 93
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2285 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 93 g
Tuky 169 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

žampiony 1 kg
vývar 1
smetana 250 ml
žloutek 3 ks
mouka 2 PL
cibule 2 ks
citronová štáva 1 ks
máslo
sůl
pepř
petrželka

Postup

1

Žampiony a cibuli nasekáme na plátky. V hrnci roztavíme máslo a na něm zesklíme cibuli. Přidáme žampiony a dusíme spolu 5 minut.

2

Přisypeme mouku, zamícháme a vše zalijeme vývarem. Vaříme 10-15 minut a následně rozmixujeme.

3

Smetanu smícháme se žloutky a přidáme do polévky - ale nevaříme.

4

Žampionovou polévku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Na talířích ji zdobíme zelenou petrželkou (tu ale můžeme ve větším množství přidat i při vaření pro výrazné zesílení chuti).

Autor: tomas.klima

Obchod Apetit