Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomerančový džem

Pomerančová marmeláda nemusí být nahořklá! Pokud z kůry dokonale odstraníte bílou, hořkou část, získáte dobrotu, jakou jste ještě nejedli. Když přidáte doma upečený chleba, připravíte si skvostný zážitek.

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 0,5 litru džemu
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H30M
Pečení 1:30
Zavařenina Francouzská

Ingredience

    • 750 g pomerančů bez slupky + 1 biopomeranč se slupkou navíc
    • 250 g želírovacího cukru (my jsme použili cukr od Labety 4 + 1)
    • šťáva z jednoho citronu
    • pálenka nebo rum na vypláchnutí sklenic

Příprava jídla

Oloupané pomeranče rozkrájejte na malé kousky a vložte do nádoby pekárny. Z biopomeranče nastrouhejte kůru (pouze oranžovou část) a dejte do pečicí nádoby. Bílou slupku oloupejte, vyhoďte a očištěný pomeranč rozkrájejte a přidejte do pekárny. Zasypte želírovacím cukrem a spusťte program Marmeláda. Do hotového džemu vmíchejte citronovou šťávu. Sklenice umyjte v myčce (nebo do nich nalijte vroucí vodu
z varné konvice) a vypláchněte je alkoholem – toto opatření zabrání tomu, aby se džem začal kazit. Džem nalijte do sklenic, zavíčkujte je, obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

Něco navíc: Pokud máte špatné zkušenosti a obáváte se, že se vám džem zkazí, můžete sklenice narovnat do velkého hrnce, zalít asi do dvou třetin vodou a pět minut sterilovat těsně pod bodem varu.

Související recepty

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Celozrnné rohlíky

Kynuté vdolky

Pivní chléb s domácími škvarky

Chléb ciabatta

REKLAMA

Přidat komentář