0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné Na cca 1¼ litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4073 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 960 g
Tuky 0 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uchovejte si sladké plody léta a vyzkoušejte úžasnou kombinaci třešní a ostružin.

Suroviny

ostružiny 750 g
třešně 500 g
voda 125 ml
krupicový cukr 800 g

1 750 g ostružin a 500 g třešní, zbavených pecek, a 125 ml vody dejte do smaltovaného nebo nerezového hrnce a vařte cca 5 minut, aby ovoce popraskalo.

2 Vsypte 800 g krupicového cukru a za stálého míchání svařte dohusta a průhledna, podle chuti doslaďte. Z okraje hrnce při vaření sbírejte pěnu.

3 Plňte do sterilizovaných sklenic. Uzavřete a obraťte nebo sterilizujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Komentáře

Anonym

Věřím, že kombinace třešní a ostružin je úžasná. Jak se ale autoři receptu v praxi vyrovnávají s faktem, že ostružiny málokdy dozrávají ve stejnou dobu jako třešně?

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit