Uchovejte si sladké plody léta a vyzkoušejte úžasnou kombinaci třešní a ostružin.
Suroviny
Postup
1
750 g ostružin a 500 g třešní, zbavených pecek, a 125 ml vody dejte do smaltovaného nebo nerezového hrnce a vařte cca 5 minut, aby ovoce popraskalo.
2
Vsypte 800 g krupicového cukru a za stálého míchání svařte dohusta a průhledna, podle chuti doslaďte. Z okraje hrnce při vaření sbírejte pěnu.
3
Plňte do sterilizovaných sklenic. Uzavřete a obraťte nebo sterilizujte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10x letní džem(10 receptů )
- Čas třešní: 8 voňavých třešňových receptů(8 receptů )
- Dezerty z třešní: Upečte si cheesecake brownies nebo rychlou bublaninu(40 receptů )
Komentáře