Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné Na cca 1¼ litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4073 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 960 g
Tuky 0 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uchovejte si sladké plody léta a vyzkoušejte úžasnou kombinaci třešní a ostružin.

Suroviny

voda 125 ml

Postup

1

750 g ostružin a 500 g třešní, zbavených pecek, a 125 ml vody dejte do smaltovaného nebo nerezového hrnce a vařte cca 5 minut, aby ovoce popraskalo.

2

Vsypte 800 g krupicového cukru a za stálého míchání svařte dohusta a průhledna, podle chuti doslaďte. Z okraje hrnce při vaření sbírejte pěnu.

3

Plňte do sterilizovaných sklenic. Uzavřete a obraťte nebo sterilizujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Komentáře

14.06.2010 14:49
Věřím, že kombinace třešní a ostružin je úžasná. Jak se ale autoři receptu v praxi vyrovnávají s faktem, že ostružiny málokdy dozrávají ve stejnou dobu jako třešně?

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...