5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Na cca 1¼ litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4073 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 960 g
Tuky 0 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uchovejte si sladké plody léta a vyzkoušejte úžasnou kombinaci třešní a ostružin.

Suroviny

ostružiny 750 g
třešně 500 g
voda 125 ml
krupicový cukr 800 g

1 750 g ostružin a 500 g třešní, zbavených pecek, a 125 ml vody dejte do smaltovaného nebo nerezového hrnce a vařte cca 5 minut, aby ovoce popraskalo.

2 Vsypte 800 g krupicového cukru a za stálého míchání svařte dohusta a průhledna, podle chuti doslaďte. Z okraje hrnce při vaření sbírejte pěnu.

3 Plňte do sterilizovaných sklenic. Uzavřete a obraťte nebo sterilizujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Komentáře

Anonym

Věřím, že kombinace třešní a ostružin je úžasná. Jak se ale autoři receptu v praxi vyrovnávají s faktem, že ostružiny málokdy dozrávají ve stejnou dobu jako třešně?

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit