0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brusinkový džem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5 / 5. Počet hodnocení: 22
Do hodiny Velmi snadné Na cca 500 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1168 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 279 g
Tuky 0 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento džem není jen chutný, ale také zdravý. Připravte si zásobu na celý rok.

Suroviny

brusinky 0.5 kg
mohou být i mražené
krupicový cukr 200 g
citronová štáva
z 1 citronu
citron 1 ks
bio
voda 125 ml
jablko 1 ks
malé, kyselé

1 ½ kg brusinek (i mražených) opláchněte a osušte. V nekovové misce smíchejte s 200 g krupicového cukru a šťávou z 1 citronu. Nechte stát přes noc, 1–2× promíchejte.

2 Malé kyselé jablko očistěte, nastrouhejte a s nastrouhanou kůrou z 1 biocitronu (nebo 1–2 lžičkami sušené) vložte do hrnce. Přidejte šťávu, kterou pustily brusinky, 2 hrsti plodů a 125 ml vody. Půl hodiny zvolna vařte, až směs zhoustne.

3 Dosypte zbylé brusinky a 5–8 minut ještě vařte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit