Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Brusinkový džem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do hodiny Velmi snadné Na cca 500 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1168 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 279 g
Tuky 0 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento džem není jen chutný, ale také zdravý. Připravte si zásobu na celý rok.

Suroviny

brusinky 0.5 kg
mohou být i mražené
krupicový cukr 200 g
citronová štáva
z 1 citronu
citron 1 ks
bio
voda 125 ml
jablka 1 ks
malé, kyselé

1 ½ kg brusinek (i mražených) opláchněte a osušte. V nekovové misce smíchejte s 200 g krupicového cukru a šťávou z 1 citronu. Nechte stát přes noc, 1–2× promíchejte.

2 Malé kyselé jablko očistěte, nastrouhejte a s nastrouhanou kůrou z 1 biocitronu (nebo 1–2 lžičkami sušené) vložte do hrnce. Přidejte šťávu, kterou pustily brusinky, 2 hrsti plodů a 125 ml vody. Půl hodiny zvolna vařte, až směs zhoustne.

3 Dosypte zbylé brusinky a 5–8 minut ještě vařte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit