Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brusinkový džem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 38
Do hodiny Velmi snadné Na cca 500 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1168 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 279 g
Tuky 0 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento džem není jen chutný, ale také zdravý. Připravte si zásobu na celý rok.

Suroviny

mohou být i mražené
bio
voda 125 ml
malé, kyselé

Postup

1

½ kg brusinek (i mražených) opláchněte a osušte. V nekovové misce smíchejte s 200 g krupicového cukru a šťávou z 1 citronu. Nechte stát přes noc, 1–2× promíchejte.

2

Malé kyselé jablko očistěte, nastrouhejte a s nastrouhanou kůrou z 1 biocitronu (nebo 1–2 lžičkami sušené) vložte do hrnce. Přidejte šťávu, kterou pustily brusinky, 2 hrsti plodů a 125 ml vody. Půl hodiny zvolna vařte, až směs zhoustne.

3

Dosypte zbylé brusinky a 5–8 minut ještě vařte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín