Tento džem není jen chutný, ale také zdravý. Připravte si zásobu na celý rok.
Suroviny
brusinky
½
kg
mohou být i mražené
krupicový cukr
200
g
z 1 citronu
citron
1
ks
bio
voda
125
ml
jablko
1
ks
malé, kyselé
Postup
1
½ kg brusinek (i mražených) opláchněte a osušte. V nekovové misce smíchejte s 200 g krupicového cukru a šťávou z 1 citronu. Nechte stát přes noc, 1–2× promíchejte.
2
Malé kyselé jablko očistěte, nastrouhejte a s nastrouhanou kůrou z 1 biocitronu (nebo 1–2 lžičkami sušené) vložte do hrnce. Přidejte šťávu, kterou pustily brusinky, 2 hrsti plodů a 125 ml vody. Půl hodiny zvolna vařte, až směs zhoustne.
3
Dosypte zbylé brusinky a 5–8 minut ještě vařte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10x letní džem(10 receptů )
- Brusinky. 24 receptů pro chladné dny.(24 receptů )